Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malagaskalvet: Semestern fick en skakig start

Södertäljebon Sayf Hady fick en minst sagt dramatisk början på sin Spaniensemester.– Jag vaknade av att hela rummet skakade, säger han.

Ett jordskalv med magnituden 6,1 inträffade tidigt på måndagsmorgonen i Medelhavet, cirka 16 mil sydost om Malaga i Spanien och sex mil norr om staden Al Hoceima i Marocko. Södertäljebon Sayf Hady hade bara timmarna tidigare anlänt till Malaga och låg och sov på sitt hotell.

– Jag vaknade av att sängen skakade, hela rummet skakade, säger han.

– Det var väldigt obehagligt. Jag har aldrig varit med om någon jordbävning tidigare och nu är jag orolig att det ska hända igen.

Hans första tanke var att åka hem direkt, men nu har han beslutat att fortsätta sin semester i värmen i Andalusien.

– Jag har inte sett några skador på byggnader och folk här verkar inte vara särskilt påverkade, säger Sayf Hady.

Efter det första skalvet följde ytterligare ett, med magnituden 5,3. Från Marocko och den spanska enklaven Melilla finns rapporter om lättare personskador och skador på byggnader.

I februari 2004 skakades Al Hoceima av en kraftig jordbävning som dödade 631 människor och gjorde 15 000 personer i norra Marocko hemlösa.

Läs även: Vaknade av skalv vid Medelhavet