Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maken döms till livstid för brutala dubbelmordet

 
Dubbelmordet i Västergård
Visa alla artiklar

Den 28-årige maken döms till livstid för det brutala dubbelmordet på hans fru och en 21-årig man. I dag föll domen kring dubbelmordet i Västergård i januari.

Maken döms till livstids fängelse och livstids utvisning från Sverige.

Läs mer: Maken överklagar domen

Även den åtalade 31-åringen, en bekant till de mördade och maken, dömdes av Södertälje tingsrätt på torsdagen. Han dömdes till medhjälp till mord och fick 12 års fängelse och livstids utvisning.

– Det var oväntat. Jag är förvånad. Jag trodde han skulle släppas ur häktet efter förhandlingarna. Jag tyckte inte bevisning som fanns räckte. Men när han sen fick sitta kvar förstod man ju att det lutade mot en fällande dom. Det ska bli intressant att se vad hovrätten säger, säger Tobias Enochson, 31-åringens försvarare.

Att medhjälp till ett dubbelmord straffas med tolv års fängelse och utvisning är däremot inte oväntat tycker han. Att åklagaren pekat på tre alternativa brottsrubriceringar i åtalet tycker han däremot är talande för osäkerheten i åtalet mot hans klient. Mord, medhjälp till mord eller medhjälp till grovt vållande till annans död.

– Under dagen ska jag prata med min klient och förklara vad som hänt. Jag är ganska säker på att han kommer överklaga, säger Enochson.

De båda männen har suttit häktade sedan februari misstänkta för mord alternativt medhjälp till mord.

Det var i januari som en 21-årig man och en 24-årig kvinna hittades brutalt mördade i en lägenhet i Västergård. Enligt åtalet ska de båda mördats den 15 januari – alltså nio dagar innan polisen gick in i lägenheten den 24 januari och hittade de två kropparna.

Kvinnan hittades i sovrummet gömd under en gardin och med neddragna trosor. Hon mördades genom att få halsen avskuren. Hon hade också stick- och skärskador i bröstkorgen, magen och på vänster arm och ben.

Mannen mördades genom skador på halsen, lungorna och kroppspulsådern som ledde till att han förblödde.

Enligt åtalet ska maken smygfilmat sin fru och 21-åringen när de hade intimt umgänge. Dagen innan mordet hotade maken sin hustru per telefon att sprida filmen till hennes släktingar. Maken och kvinnan var separerade och flera personer vittnar om att han dödshotat henne.

Inget mordvapen har hittats. Männen nekar till brott.

Läs även: Dubbelmordet: ”De blev bokstavligt talat slaktade”

Svartsjuka bakom brutala dubbelmordet

LT-Play: Misstänkta dubbelmördare inför rätta i dag

Misstänkt dubbelmord – gärningsman jagas