Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Makdessi hoppas på spel utomlands

George Makdessi drömmer om spel utomlands - både på klubb- och landslagsnivå.

Assyriskas George Makdessi blev uttagen i Syriens landslagstrupp den senaste VM-kvalomgången. Men bara några timmar innan flyget skulle lyfta stoppades han på grund av pappersstrul. Men nu hoppas han på chansen igen i vår.

Det som saknades var papper från militären för att styrka att George Makdessi var på landslagsuppdrag.

– Det är viktigt. Annars kan de tro att jag är vem som helst och då kan jag bli inkastad i militären, och det är ju krig där nu, så det är klart det kändes bäst att inte åka, säger Makdessi.

Matchen han var uttagen till var bortamatchen mot Singapore i november. Nu hoppas Makdessi, som har dubbelt medborgarskap, att han istället får chansen när Syrien ställs mot Kambodja och Japan i mars.

Syrien ligger just nu tvåa i sin grupp och har ett bra läge att gå vidare till nästa runda av Asiens VM-kval.

– Det hade varit jätteroligt att vara med. Ett riktigt äventyr. Men det är mycket pappersarbete. Allt från militärpapper till personbevis som ska fixas.

Hans kontrakt med Assyriska gick ut nu efter säsongen. Och vart han tar vägen är oklart. Men att ta även klubbkarriären utomlands är något som lockar 24-åringen.

– Det vore roligt, det kunde bli lite av en nystart för mig. Jag har agenter som hjälper mig och jag har faktiskt fått två konkreta bud från iranska klubbar. Det lockar, men jag avvaktar. Jag ska sitta ner med Assyriska och prata först också.