Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Makalös vändning av NIF i derbyt

Nykvarns IF stod för en otrolig vändning och vann lördagens division ett-derby mot Telge SIBK i Västergård Arena. Seger 5-3 till slut.

Nykvarns IF som jagar nytt kontrakt behövde poängen mer än redan klara seriesegrarna Telge SIBK. Det märktes inte till en början när SIBK gick fram till 3–0-ledning i första perioden, efter bland annat två mål från Therese Ahlqvist.

– Jag sa inför matchen att de är inte bättre innebandyspelare än oss, de heter bara Telge. Men vi hade alldeles för stor respekt för dem i första, och ger egentligen bort tre mål, säger Nykvarnstränaren Sebastian Wahlgren.

Efter en mållös andra period kom vändningen. NIF smällde in tre mål på exakt två minuter, allt regisserat av Melinda Melin som spelade fram till 3-1 och sedan själv gjorde 3–2 och 3–3.

– Hon vänder ju på matchen där, det är två ruggiga soloprestationer, säger Wahlgren.

Vändningen fullbordades sedan när Johanna Norin satte 4–3. Fyra minuter från slutet punkterade Sara Ladstedt matchen.

NIF tog därmed ett stort steg mot nytt kontrakt. Laget har – efter otroliga vändningar i de senaste två matcherna – spelat upp sig till kvalplats med en omgång kvar av serien.

– Det tar väl en säsong för att träna upp dem, skrattar Wahlgren och fortsätter:

– Nej men vi har gjort det väldigt bra i de senaste matcherna, alla går in och gör hundra. Vi har pratat om det hela säsongen, men det tar lite tid. Nu har vi börjat sätta spelet.

Med lite tur i söndagens matcher kan NIF få kvalplatsen säkrad redan då och undvika direktnedflyttning.

– Det kommer nog bli en avgörande match mot Linköping. Men det känns som att vi har bra flow, så det kommer bli en häftig match.