Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Majoriteten duckar

Under kommunfullmäktigesammanträdet den 30 november ställde jag en fråga till Socialdemokraterna, men de vägrade att svara. Min fråga gällde en skrivning i majoritetens mål och budget för 2016.

De skriver: ”Under 2016 ska det utredas huruvida nuvarande modell med fem nämnder som är ansvariga för äldreomsorgen medger jämlika förutsättningar i hela kommunen samt innebär ett effektivt utnyttjande av kommunens samlade ekonomiska och administrativa resurser.”

Hur jag än läser detta så är det för mig helt klart att majoriteten ifrågasätter kommundelarnas roll och existens. De vill utreda under 2016 om kommundelarna ska vara kvar.

Detta är mycket glädjande för oss i Moderaterna som har ifrågasatt likabehandlingsprincipen för våra kommuninvånare i den kommunorganisation som vi har i dag.

Vi har även framfört det ekonomiska perspektivet, att kommunen kan spara pengar på administration och politikerarvoden genom att låta respektive facknämnder sköta hela kommunens verksamhet.

Vi moderater menar att pengarna vi sparar i stället ska användas för att ge medborgarna ökad kvalitet och mer verksamhet som kommer kommuninvånarna till del.

Efter vad jag förstår så är detta en känslig fråga då man inte är överens inom socialdemokraterna om att lägga ner kommundelsnämnderna och låta facknämnderna hantera hela kommunens verksamhet.

Nu är det dags att sätta ner foten och ge ett besked: ska vi ha likabehandlingsprincipen (alla invånare i en kommun ska behandlas lika oavsett var man bor) i vår kommun så kan vi inte ha kommundelarna som alla kör sina egna race.

vice gruppledare

Anne-Marie Larsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel