Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Majoriteten bryter löftet om Moraån

Den 10 december 2015 beslutade Järna kommundelsnämnd att: ”Moraån norr om natur- reservatet lämnas i befintligt skick”.

Bläcket på det justerade protokollet har inte mer än hunnit torka innan Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet i Järna öppnar dörren för dammrivarna.

I en insändare (LT, 22 januari) skriver den rödgröna trion Hanna Klingborg (MP), Susanne Bergström (S) och Elisabeth Björk (V): ”lämna området norr om Nykvarnsdammen utan åtgärd tills vidare”, ”en förändring skulle kräva kompromisser och efter-gifter från flera håll” samt ”vi väljer i stället att inte göra någon åtgärd i det aktuella området just nu”.

Således i klartext: Socialdemokraterna, Miljöpartiet och vänsterns är med och fattar ett beslut i Järna kommundelsnämnd, men bara efter bara 43 dagar öppnar de dörren för att ödelägga kulturlandskapet ovanför Nykvarnsdammen. S, MP och V kyler ner ödeläggelsen av kulturlandskapet norr om Nykvarnsdammen ett tag och hoppas på att bulvanerna Sportfiskarna och Länsstyrelsen kommer och spränger dämmena i Moraån.

Att socialister bryter löften är inget nytt, men att gå emot ett beslut där man själv deltagit efter blott 43 dagar bör vara något för Guinness rekordbok.

Centerpartiets håller fast vid beslutet ”Moraån norr om naturreservatet lämnas i befintligt skick”!

ledamot, Järna kommundelsnämnd

Tina Karlsson (C)

ersättare, Järna kommundelsnämnd

Per-Anders Fritshammar (C)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel