Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magiskt nummer informerade om resultatet

I dessa dagar är spänningen stor hur det skall gå för vårt kära SSK. I förra veckan följde jag och min man matchen mot Troja via LT:s liverapportering. Samtidigt kom jag att tänka på hur rapporteringen fungerade förr.

Jag är mer eller mindre uppvuxen på Länstidningen. Min mamma, kallades Rosa av alla på tidningen, arbetade under många år på Länstidningen. Det är slutet av 1950-talet och början av 1960-talet, när LT huserade på Torekällgatan, som jag kommer ihåg mest. Mamma arbetade på distributionen som var hjärtat på något sätt där allt hände.

Jag gick varje dag efter skolan till mamma på tidningen. Det var en spännande arbetsplats. När man hörde pressarna starta med sitt höga ljud och tidningarna kom upp på bandet från tryckeriet fick man hålla sig undan.

Alla arbetade snabbt och buntade tidningarna så att den första tidningsbilen kunde köra iväg med de rykande färska LT till pressbyrån. På ett par enkla träsoffor i lokalen satt tidningsbud och väntade på sin tur att få ”sina” tidningar för utdelning.

Eftersom hockeyintresset var stort I Södertälje vid denna tid införde Länstidningen resultatservice och på det magiska numret: 32610.

Dit kunde hockeyintresserade ringa och få resultat under matcherna som SSK spelade. Rapporteringen gick till så att det fanns en LT-reporter på arenan. Han ringde in till sportredaktionen och meddelade aktuella siffror. Jag fick vara med och svara I telefonerna som hela tiden ringde. Man lyfte på luren och sa till exempel “SSK leder med 1 – 0”.

Vi hade två telefoner var att svara i. Det ringde oavbrutet och jag tror att vi var tre fyra stycken som skötte servicen. Om SSK låg under fick man många svordomar i örat men om SSK hade ledningen var det många som jublade.

Jag minns en gång när en man kom in dagen efter till Länstidningen och lämnade blommor för att flickorna levererat så bra resultat för matchen dagen innan. Man ska ha i åtanke att det var på den tiden det inte fanns mobiltelefoner.

Denna härliga nostalgihistoria har Marianne Johansson delat med oss. Har du en trevlig en på lager? Mejla [email protected]