Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Macke” får debutera för landslaget

Nykvarnsfostrade Markus Jonsson har tagits ut till innebandylandslaget för första gången. Även Tobias Gustafsson är uttagen till landslaget som ska spela VM-kval i februari.

Innebandy-VM har förändrats och för första gången ska Sverige kvala in till turneringen. Detta kval spelas i början av februari och förbundskaptenen Jan-Erik Vaara har tagit ut en landslagstrupp där fem debutanter får chansen.

– Vi vill se om det finns flera konkurrenter till de här platserna det sista halvåret inför VM, säger Jan-Erik Vaara i ett pressmeddelande.

En av debutanterna är backen Markus ”Macke” Jonsson, som fostrats i Nykvarns IF och nu är en nyckelspelare i Växjö Vipers i SSL. Han är även son till Stefan Jonsson, tidigare back och klubbdirektör i SSK.

–Det är en spelare som vi kände att det fanns något hos redan förra säsongen. Han har på något sätt stått i skuggan av spelarna med mer kända namn i Växjö. Men han har under hösten visat ett gediget och intressant backspel. Det fattas bra och snabba beslut och det finns en bra fart, säger Jan-Erik Vaara om Jonsson.

Övriga debutanter är Gävles Andreas Dahlqvist, Pixbo Wallenstams Jens Milesson, Storvretas Albin Sjögren och Karlstads Adam Colling.

Även Södertäljefostrade Tobias Gustafsson, Linköpings IBK, är uttagen i landslaget, som kvalar med fem matcher på fem dagar, 3–7 februari, i Slovakien. Sverige möter i tur och ordning Belgien, Ryssland, Island, Slovakien och Frankrike.

VM spelas i Riga, Lettland, 3–11 december.

Sveriges VM-kvaltrupp

Målvakter: Jon Hedlund, Pixbo, Jonatan Paulsson, Helsingborg.

Backar: Tobias Gustafsson, Linköping, Markus Jonsson, Växjö, Mattias Ljunggren, Dalen, Jens Milesson, Pixbo, Robin Nilsberth, Storvreta, Mattias Wallgren, Warberg, Martin Östholm, Pixbo.

Forwards: André Andersson, Växjö, Adam Colling, Karlstad, Andreas Dahlqvist, Gävle, Rikard Eriksson, Warberg, Johannes Larsson, Falun, Linus Nordgren, Helsingborg, Simon Palmén, Falun, Alexander Rudd, Storvreta, Johan Samuelsson, Granlo, Albin Sjögren, Storvreta, Jonas Svahn, Dalen.