Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyxrenoveringen i Fornhöjden drabbar oss andra

Refererar till artikeln om "Fornhöjden - ett åsidosatt område ...".

För dig som är pluskund [+]: Fornhöjden – ett åsidosatt område med mångmiljonmiss: ”Vi ska dra lärdom av det här”

Åsidosatt skriver man fast det finns äldre bostadsområden inom Telge bostäder som inte moderniserats sedan 1950-talet när det gäller speciellt köksskåp och dess hyllor och diskbänk samt vitvaror. Golven är slitna och hala med repor, fönsterkarmarna torra och halvruttna man får träflisor i handen när man rengör dessa och färgen lossnar. Fönsterglasen är slitna och repiga.

Ljudisoleringen mellan lägenheterna är mycket dålig och i vissa rum under vinterhalvåret är väggarna kalla. Balkongdörren är original och när det gäller övriga innedörrar är karmarna trasiga och skadade. Trösklarna är också slitna och trasiga.

Taken har i vissa rum sprickor som man inte åtgärdat vid renovering utan bara målat över.

Listan kan bli lång. Och man tycker att Fornhöjden är åsidosatt som är byggd under 1960–1970-talet? För den lyxrenovering som man gjort där, med fusk och dåligt gjord uppfräschning, kunde man ha renoverat i dessa äldre fastigheter – då skulle pengarna räckt för fler.

Man borde återanvänt allt som går, utan att byta till nytt – för om tio år är Fornhöjden i samma status som före lyxrenoveringen.

TB-boende

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare