Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckligt slut på historien om kattungen i ventilationstrumman: "Jag älskar min granne"

Med hjälp av lite kvinnlig list och en sladd med ögla lyckades Charlotte Richardsson fiska upp sin dammiga och skrämda katt Saffran från röret den suttit fast i.

Annons

Det var under söndagen som den sju veckor gamla kattungen Saffran klättrade på kläderna i familjen Richardssons torkskåp, vidare upp i ventilationsslangen och sedan föll eller kanade två våningar ned. Där satt Saffran sedan hjälplöst fast.

– I flera timmar försökte sex brandmän få upp henne. Vi prövade med att fira ned en sönderriven frottéhandduk som vi hoppades att hon skulle klamra sig fast i och brandmännen testade en kraftfull dammsugare, men inget fungerade berättar Charlotte Richardsson.

Räddningsaktionen avbröts av en olycka på E4/E20 under kvällen och kvällen övergick i natt.

– Vi hade fått höra av djurambulansen att hon skulle klara sig i röret till morgonen därpå utan mat, men det var jobbigt. Vi låg och lyssnade på henne och satt i badrummet och pratade med henne. Ljudet från henne hördes via ventilationen både till oss och till grannarna, säger Charlotte Richardsson.

Så blev det måndag och Charlotte Richardsson kontaktade fastighetsägaren Akelius.

– De var helt fantastiska, släppte allt de hade för händerna och var här på 20 minuter. Och det var inga problem, klart att väggen skulle bilas upp. De ringde en kille som var på väg när en granne kom med en sladd med en ögla i änden. Prova den här, tyckte hon. Och efter lite fiskande fick jag upp Saffran, med öglan runt magen. Jag älskar min granne.

Saffran var dammig och några av hennes klor var slitna men i övrigt var hon vid god vigör och lekte och åt direkt.

– Vi som trodde att vi hade kattsäkrat hela hemmet, som balkongdörren och alla fönster. Men nu har jag även kopplat loss torkskåpets ventilationsslang från väggen, säger Charlotte Richardsson och skrattar.

Ladda ner LT:s nyhetsapp gratis till din Iphone här eller till din Android här!