Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lurade personal och stal – i två butiker

Två kvinnor villade bort personalen i en butik i Järna på eftermiddagen och snodde växelkassan. På kvällen råkade en bensinmack i Nykvarn ut för en liknande historia.(Uppdaterad 21:55)

Kvinnorna var inne i butik i Järna och distraherade personalen så pass att de kunde sno växelkassan och rusa ut till en väntande bil.

Bilen, enligt polisen en svart kombibil, smet snabbt från platsen. Personalen ringde genast till polisen som tog emot samtalet tio över tre på tisdagseftermiddagen.  En patrull är på väg till den utsatta butiken.

Senare på kvällen fick polisen samtal från bensinmacken i Nykvarn där en pojke försökt uppehålla personal samtidigt som två kvinnor stal snus. Kvinnorna upptäcktes och avbröts dock av en annan kund. De två kvinnorna flydde i en bil som enligt ett vittne ska ha saknat registreringsskylt fram och varit grönaktig till färgen.

Pojken, som är 15-årsåldern, blev lämnad kvar och kunde gripas av personalen i butiken. 

– Vi har honom här hos oss och kommer hålla förhör i närvaro av socialtjänsten, säger Kjell Karlsson, stationsbefäl hos polisen i Södertälje.

Kan de två stölderna kunna hänga ihop?

– Det skulle kunna vara samma. Vi tittar på det, säger Kjell Karlsson.