Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundgren säger ja till ny kärnkraft

Kerstin Lundgren (C), riksdagsledamot från ­Södertälje, gick emot Maud Olofssons ja till ny kärnkraft. Men nu är hon ändå beredd att säga ja till lagändringen som öppnar för nya reaktorer.

Enligt uppgifter i Svt:s Aktuellt förde centerledaren Maud Olofsson media bakom ljuset när hon påstod att en enig riksdagsgrupp stod bakom hennes uppgörelse om kärnkraften med de övriga Allianspartierna.

Uppgörelsen innebär bland annat att tillåta nya reaktorer i de befintliga kärnkraftsverken.

Fyra riksdagsledamöter, bland dem Kerstin Lundgren, ska ha motsatt sig Olofssons kursändring i kärnkraftsfrågan.

– Jag tänker inte ägna mig åt att diskutera historia, säger Kerstin Lundgren när LT

frågar om uppgifterna stämmer.

En som också sade nej var skådespelerskan Solveig Ternström som nu överväger att lämna partiet.I vår väntas lagförslaget som ska öppna för de nya reaktorerna klubbas igenom i riksdagen.

– Jag utgår från att jag ska rösta ja eftersom jag tror starkt på det förnybara som kommer att gynnas av den nya lagskrivningen, säger Kerstin Lundgren.

Men det öppnar ju för ny kärnkraft och du har gjort dig känd som en stark kärnkraftsmotståndare. Är inte detta ett svek mot dina ideal?

– Jag har ingen anledning att diskutera vad jag gjort historiskt, säger Kerstin Lundgren.