Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lunahandlare hoppas på Clas Ohlson-effekt

Handlare hoppas att den nya Clas Ohlsonbutiken ska locka in mer folk i ­Luna galleria. Just nu fylls de fyra gamla bio­salongerna med leca­kulor.

Den 15 november visades den sista filmen på biografen Roxy i Lunagallerian. Kort därefter, vid jultid, började byggnadsfirman Nils Skoglund från Leksand rivningsarbetet och den 29 april ska Clas Ohlson flytta in i de 1 200 kvadratmeter stora lokalerna.

Jack Rahawi med Pajas godisland är granne med lokalen. Hit kom många biobesökare och bunkrade godis och dricka innan de såg sin film.

– Jag har fått en kraftigt minskad försäljning sedan Roxy försvann. Nu kan jag bara hoppas att Clas Ohlson ska locka in mycket folk i gallerian. De säger att det kommer att bli så, men det är ju inget jag vet, säger han.

Arbetet på plats går som planerat enligt platschefen Reinier Smits, en påtagligt nöjd mas.

– Just nu har vi 15 personer, inklusive underleverantörer, som arbetar här med allt från byggnation, måleri och plattsättning till el och VVS, säger han.

Den gamla trappan ned till salongerna är riven. Kvar på väggen syns märken efter trappstegen och i går pågick arbete med att fylla salongerna med närmare 300 kubikmeter lecakulor. Ovanpå dessa ska golvet gjutas. Och vecka elva kommer rulltrappan.