Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luleå drog ifrån Telge på slutet

För första gången den här säsongen har Telge Basket förlorat två matcher i rad. På lördagen föll laget borta mot serieledande Luleå med 71-85.

Annons

Telge är det enda lag som slagit Luleå i basketligan dam den här säsongen. Men på lördagen fick Luleå revansch för förlusten i Täljehallen senast.

Telge såg slaget ut redan efter en period, men kom tillbaka i andra då man hämtade in underläge 12-24 till 38-39 i halvtid.

Telge höll hyggligt jämna steg även i tredje perioden, men orkade inte i slutronden, då ett fempoängsunderläge blev de 14 som till slut skiljde lagen åt.

Poängdrottningen Taneisha Harrison, som med sina mått mätt var ganska osynlig i förlustmatchen mot Alvik senast, var sitt vanliga jag igen och satte 26 poäng. Frida Fogdemark satte 13 poäng (elva i den första halvleken) och tog åtta returer för Telge.

Telge lär för övrigt få kriga för att undvika att förlora tre matcher i rad – nästa gång väntar nämligen Udominate, ligans andra särklassiga topplag.