Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luleå bröt Kings segersvit

Luleå tog sin tolfte raka seger när man vann med 90-78 i Täljehallen. Och bröt Kings segersvit på 14 matcher.

Det blev en märklig match i Täljehallen, där Kings inte hade förlorat en enda gång i basketligan den här säsongen.

Kings kom till spel utan centrarna Nick Spires (skadad) och Aaron Anderson (personliga skäl) och Luleå utnyttjade det genom att ge Jaraun Burrows bollen under korgen.

Efter drygt 15 minuters spel ledde Luleå med 39-32. Då hade Burrows precis gjort sina 21:a poäng i matchen, men landat illa efter de poängen.

Burrows fick sitta på bänken resten av perioden, men den som väntade sig att Kings skulle plocka in försprånget fick se något annat. Luleå bombade i tre snabba treor och tvingade Vedran Bosnic till en timeout vid ställningen 36-50.

Kings snyggade till siffrorna till 41-51 innan halvleken var över.

Och i andra halvlek var Burrows tillbaka. Kraftigt haltande - och inte alls det offensiva hot han var i första.

- Han hade stukat foten, det har han gjort många gånger förut. Han brukar studsa tillbaka snabbt och vi såg inga risker med det. Och han är så stabil och rutinerad att vi kände att han kunde hjälpa oss ändå. Även om han inte kunde spela på samma sätt som i första, hittar han andra vägar att vara effektiv på, säger Luleåcoachen Peter Öqvist.

Kings gjorde några försök att komma ikapp i andra och var närmast i mitten av fjärde perioden, då underläget var nere i fyra poäng, 74-78.

Men varje gång Kings verkligen fick korn på Luleå, gjorde gästerna ett ryck.

- Jag trodde att vi skulle komma ikapp där, jag tror alltid på vårt lag. Men det var en jobbig match för oss. Vi gjorde för många misstag, både i anfall och försvar. Och vi satte inte våra skott när det verkligen behövdes, säger Kings guard Skyler Bowlin, som satte flest poäng (22) för Kings i matchen.

- Det är klart att det blir jobbigt för oss utan Aaron och Nick, de är viktiga för oss. Men vi ska inte skylla på det. Vi hade chansen att komma ikapp på slutet men missade skott och missade i försvar. Vi får ta lärdom av det här, förklarar Skyler Bowlin.

Peter Öqvist, vars lag gick upp på andra plats i ligan tack vare segern, var förstås nöjd.

- Vi jagade en plats i tabellen och har en motivation som kanske inte Södertälje hade i dag. För oss är det viktigt att ta andraplatsen och nu har vi avgörandet i egna händer hemma mot Umeå på tisdag, förklarar han.

Betyder den här segern någonting inför en eventuell SM-final mot Södertälje?

- Det tror jag. Vi saknar Chrille (Ryan) och de saknar Aaron och Nick, så det blir ju en lite annorlunda match. Men nu vet vi i alla fall att det går att åka ner hit och vinna och det är så klart viktigt, säger Öqvist.

Kings coach Vedran Bosnic brukar inte vara nöjd efter förluster, men var inte särskilt uppröd den här gången.

- Vi spelar utan våra centrar och jag tycker att killarna gör en bra insats, ett bra försök. Ska vi vinna en sån här dag måste vi göra en perfekt match och det gjorde vi inte. Vi sköt inte treorna lika bra som vi har gjort, men jag tycker ändå att killarna hade bra inställning. Det är klart att Luleå ville ha den här matchen lite mer än vad vi ville, men vi respekterar sporten och spelar alltid för att vinna, säger han.

Problemen att stoppa Jaraun Burrows under korgen var inte överraskande, med tanke på att Anderson och Spires saknades.

- Adam (Ramstedt) försökte, men det är inte bara hans fel att det inte gick, tycker Vedran Bosnic.

För Kings återstår nu en match, borta mot Malbas på tisdag. Samma Malbas som Kings kommer att möta i SM-kvartsfinalen.

Matchfakta

Kings-Luleå 78-90

(19-26, 22-25, 20-18, 17-21)

Poäng, Kings: Skyler Bowlin 22, Dino Pita 20, Chris Czerapowicz 15, Toni Bizaca 14, Davis Lejasmeiers 3, Adam Ramstedt 2, Mike Joseph 2.

Poäng, Luleå: Jaraun Burrows 26, Adam Rönnqvist 19, Alex Wesby 16, Toni Prostran 12, Anton Saks 9, Mikita Meshcharakou 3, Tim Kearney 3, Andreas von Uthmann 2.

Returer: 35-32.