Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-sportens hockeyredaktörer startar podd – här är ”Sportklubben”: ”Förlängning av vad vi redan gör”

Artikel 1 av 5
Sportklubben
Visa alla artiklar

Surr om hockey i allmänhet och SSK i synnerhet – nu startar LT-sportens hockeyredaktörer Andreas Hanson och Jacob Sjölin podden ”Sportklubben”.
Premiäravsnittet finns redan ute.
– Jag tror att den som följer SSK och hockeyallsvenskan kommer att gilla innehållet, säger Andreas Hanson.

Vill du lyssna på podden här på sajten? I den här artikeln kan Plus-kunder lyssna.

Det är lilla julafton för hockeyfans i Södertälje. LT-sportens hockeyreportrar Andreas Hanson och Jacob Sjölin startar podden ”Sportklubben” och som namnet antyder blir det fokus på SSK, men det blir också surr om hockey rent allmänt.

Varför startar ni den här podden?

– Vi har sneglat på poddformatet en längre tid. Dels för att det erbjuder en möjlighet till både fördjupning och att komma närmare både gäster och de som följer SSK hos oss. Dels för att vi ser att ingen riktigt producerar poddar kring SSK just nu. Så vi hoppas att det ska finnas ett uppdämt intresse för sådant innehåll. Och, ärligt talat, för att det verkar vansinnigt kul att göra podd, säger Jacob Sjölin.

Vad kommer den att innehålla?

– Vi kommer att varva intervjuer med intressanta gäster med analys och fördjupning. Vi diskuterar de senaste nyheterna, trenderna och matcherna under säsong. Eller tar upp trådar som vi skrivit om i vår dagliga Inside-bevakning av SSK. På så sätt blir det en förlängning av vad vi redan gör. Fast i en annan tappning, säger Sjölin.

Hur ska ni göra för att sticka ut i poddjungeln?

– Det finns ingen podd om SSK som kommer ut regelbundet, så där blir vi unika. Jag tror att den som följer SSK kommer att gilla innehållet. Jag och Jacob diskuterar ofta SSK och har diskussioner eller reflekterar över jobbet med att följa klubben, men nu kommer vi att kunna göra det så att andra också får höra. Det blir en ny möjlighet ge SSK-supportrarna all info vi har om deras lag, säger Andreas Hanson.

Vad får vi höra i premiäravsnittet?

– Vi river av en silly season-special på nästan en timme där vi självklart diskuterar Matt Bailey-värvningen och går igenom lagbygget, lagdel för lagdel, och hur vi tycker att SSK behöver agera härnäst, säger Hanson.

Till sist, vad säger ni om statusen på SSK:s lagbygge just nu?

– I korta drag: klart bättre än förra säsongen efter värvningen av Matt Bailey. Men det är faktiskt inte Matt Bailey som får mig att dra den slutsatsen. Hela resonemanget går förstås att höra i podden, säger Jacob Sjölin.

– Det ser positivt ut hittills, ett bättre djup på forwardssidan än förra säsongen. Men de sista värvningarna blir avgörande för om SSK kan blanda sig i toppstriden eller inte, tror jag, säger Andreas Hanson.

Här hittar du Sportklubben:

Itunes: https://podcasts.apple.com/se/podcast/sportklubben-med-hanson-sj%C3%B6lin/id1518756707

Spotify: https://open.spotify.com/show/6wnISDdyj4Jr3kJVEaxUm2

För funderingar, tips, önskemål eller frågor: mejla [email protected] eller [email protected]