Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT sänder superderbyt live på lördag: ”Säsongens viktigaste match”

Det kryllar av lokala fotbollsprofiler i division 2.
Både Assyriska FF och nykomlingen (!) Trosa-Vagnhärads SK har tätkänning. På lördag kan derbyt avgöra lagens säsonger.
Och LT-sporten sänder matchen med start 15.55.

På lördag sänder LT-sporten Assyriskas bortamöte med Trosa-Vagnhärad i division 2 södra Svealand. Sändningen kommer Plus-kunder att hitta här.

Trosa-Vagnhärads SK är inte vilken nykomling som helst i division 2 södra Svealand. Den lilla sörmländska klubben har knutit till sig en lång rad välkända fotbollsprofiler från Södertälje.

Som tidigare Assyriska-veteranen David Durmaz, backen som spelat allsvenskt med AFF, Gais, Malmö FF och även Syrianska. Eller Robert Massi och Rabi Elia, som var en del av Syrianskas kärna när klubben spelade i allsvenskan.

I laget finns också lokala profiler som Raby George, Aday Khoury och tidigare Järna SK-spelaren Marcus Björklund, som leder interna skytteligan med fem mål på sju matcher.

– Det är ju lite ödets ironi att ett antal före detta Syrianska- och Assyriskaspelare nu står i vägen för AFF på vägen tillbaka upp i seriesystemet. Det kommer vara väldigt mycket prestige som ligger i luften när de här lagen möts. Vänskapligt före, säkert, men på planen lär det smälla, säger LT-sportens Andreas Hanson.

Lördagens derby mellan Trosa-Vagnhärad och Assyriska FF är inte bara laddat med den lokala prestigen, i årets enkelserie är derbyt ett vägskäl för båda lagen.

Fem lag ligger inom fyra poäng i toppen – med fem matcher kvar att spela. Då topptrion Tyresö, Åtvidaberg och Forward möter lag från den nedre halvan i helgen behöver fjärde- respektive femteplacerade Assyriska och Trosa-Vagnhärad förmodligen vinna för att ta rygg på täten.

Assyriska har en potentiell X-faktor i Antonio Yakoub. Den 18-årige anfallaren leder skytteligan med åtta mål på lika många matcher.

– Det är bara fem matcher kvar och i toppen av tabellen är det superjämnt. Båda lagen är med i racet. Det här är deras viktigaste match för säsongen. Båda lagen kommer att vilja vinna och oavgjort kommer nästan att vara som en förlust, säger Andreas Hanson.