Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT:s livekung kan få prestigepris – Leif Granlind nominerad till Årets Guldkratta

Förra veckan gjorde han succé i Breaking News med Filip och Fredrik. Nu kan LT:s reporter Leif Granlind ta hem Årets Guldkratta.

Först blev han hånad, snudd på mobbad av Filip och Fredrik, sedan älskad och inbjuden till höstens finalprogram den 16 november.

Hos oss på LT är han en i gänget, en hårt arbetande journalist i vår reporterskara som aldrig tvekar att kasta sig ut i verkligheten, oavsett ämne.

På torsdagen den 22 november kan han få den prestigefulla priset Årets Guldkratta. ”Guldkrattan delas ut till den mästerliga fältreporter som under året bäst lyckats slå an den allmänmänskliga tonen i den svenska folksjälen. Som skriver artiklarna eller gör inslagen som alla älskar att tala om. Utan att vi riktigt begriper varför.”

Leif Granlind är en av fem nominerade till priset och juryns motivering lyder: Har med sina uppmärksammade livesändningar blivit en reporter som symboliserar den nya tidens berättande. Han bevakar allt från tunga brott och personliga tragedier till prästostförsäljning på marknaden och skridskodisco i Scaniarinken. Som livereporter är han inte en fluga på väggen, utan mer som en hummande humla mitt i bild som fyller ut tystnaden med personliga reflektioner.

Priset delas ut på torsdagen, samma dag som Stora journalistpriset. Förutom äran utdelas en prissumma på 7 500 kronor.

Se mer: Analyser och eftersnack efter historisk politisk dag i Södertälje – vi sände live

Se mer: Här försöker SSK-spelarna lära LT:s reporter att tacklas

Se mer: Brand i Hovjsö precis vid E20: "Vinden gör det lite kämpigt"

Och Filip och Fredriks favorit: Kraftig vind i Södertälje – Scanias flaggstång har gått av