Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LT:s chefredaktör avgår till sommaren

LT:s chefredaktör Anna Liljehag slutar till sommaren. Anledningen är det arbetssätt som nya ägarkoncernen Mittmedia kommit med.

Annons

Under onsdagen meddelade Länstidningens chefredaktör Anna Liljehag att hon sagt upp sig och slutar till sommaren. En av orsakerna är de nya arbetssätt som nya ägarna Mittmedia fört med sig.

– Det är en annan företagskultur, arbetssätt och strategi än vad jag är van vid, att fler beslut tas centralt. Det är säkert bra men när man kommer in efter ett tag så är det en mängd beslut som tagits som jag inte varit delaktig i.

Var det ett svårt beslut?

– Egentligen inte. Det är klart att man verkligen försöker vända ut och in på allt. Det tar ett tag innan man får koll på hur ett nytt företag fungerar men när jag väl fått all information så var det ett ganska lätt beslut. Men det är svårt att lämna en arbetsplats man varit på i nio år.

Jalmar Carlson, fackligt ansvarig på LT, säger att han tycker det är tråkigt att Anna Liljehag slutar. Samtidigt säger han att det nästan var väntat.

– Det är tråkigt att hon slutar, men förståndigt och förståeligt. Om man tappar mandat att styra tidningen som man vill. Då kanske det är bättre att någon annan gör det.

Han hoppas att nästa chefredaktör tar till sig Södertälje precis som han tyckte att Anna Liljehag gjorde.

– Någon som är intresserad av lokaljournalistiken i Södertälje och förstår att det inte är en stad som alla andra.

Läs även: Stora nedskärningar på LT:s redaktion

LT:s ägare köps upp – blir del av största koncernen

Annons