Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT:s ägare köps upp – blir del av största koncernen

Nästa år blir LT en del av Sveriges största lokaltidningskoncern. Det meddelade i dag Mittmedia som köper upp LT:s ägare Promedia.

Tidningskoncernen Mittmedia köper alla tillgängliga aktier i Promedia, LT:s ägare, av Eskilstuna-Kuriren och skapar därmed Sveriges största lokaltidningsföretag. Affären har varit på gång under en längre tid och LT:s chefredaktör Anna Liljehag tycker att det är skönt att den nu är klar.

Hur ägarförändringarna kommer att påverka LT är för tidigt att säga enligt Anna Liljehag:

– Men jag hoppas att vi får ta del av deras redaktionella digitala utveckling som är framgångsrik.

Läsarna kommer inte att märka av några skillnader tror hon.

Promedias vd Per Bowallius blir försäljningschef när Promedia går upp i Mittmedia i början av 2016. Han säger att processen kommer att påbörjas efter årsskiftet och vara klart före sommaren.

Mittmedia, som redan tidigare var en av ägarna till Promedia, består i dag av 18 dagstidningar, elva gratistidningar, digitala medier, kommersiell radio, webb-tv, tryckerier och appar. I den nya koncernen ingår 28 lokala dagstidningar i bland annat Östersund, Örnsköldsvik och LT Södertälje.