Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Waltin nöjd med laget – i 50 minuter

Tre raka segrar och tidig 2–0-ledning mot Västervik. Sedan kom SSK ner på jorden igen.

Annons

Ja, det hade nästan varit för bra. Att SSK med åtta poäng av nio möjliga skulle stjäla ytterligare tre poäng mot ett mycket bra Västervik i Scaniarinken. Mot mardrömsmotståndaren.

SSK tog en 2–1-ledning långt in i den tredje perioden men ett olyckligt ingripande av Sahlin vände på steken. SSK-målvakten tog emot Simon Mitmans skarvning från mittzon och släppte returen rakt ut till Joakim Thelin. 2–2.

– Sådant som kan hända. Men det behöver inte vara så att en motståndare är först där ändå, säger SSK-tränaren Mats Waltin.

SSK hade strax tidigare bud på ett 3–1-mål strax tidigare men pucken

dansade på mållinjen.

– Vi har möjligheter till 3–1 men kan inte utnyttja det tyvärr. Och sedan är det vissa detaljer, markeringar i slutet som gör att vi tappar matchen, säger Mats Waltin som ändå var rätt nöjd med sina spelare trots att man tappade matchen i den tredje perioden.

– Jag tycker att killarna gör en bra insats, det är i slutet på matchen som saker och ting inträffar som gör att det vänder för oss helt enkelt och vi förlorar, säger Waltin och fortsätter:

– Vi står upp riktigt bra, sett över 50 minuter. Det är slutet på matchen som … det är målen som räknas. Och där är dom effektiva. Jag tycker att det är en ganska jämn match.