Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Vattenläcka drog ut på tiden

En stor vattenläcka har uppstått i Sandtorp, närmare bestämt vid rondellen Maskinförarevägen/Valsarevägen. Läckaget är dock komplicerat.

Vattenläckan som upptäcktes tidigt på lördagsmorgonen är mer komplicerad att åtgärda än vanligt. Det säger Nykvarns kommuns informationschef Lena Ramdani:

– Eftersom belysningsstolpar först måste monteras ner innan grävningsarbetena kan fortsätta.

Vattenledningen som sprungit läck finns vid rondellen Maskinförarevägen/Valsarevägen invid Sandtorp. Hela området stod tidigt på lördagsförmiddagen utan vatten.

En grävare rekvirerades för att blottlägga läckaget och åtgärda det. Läckaget är beläget på gräsytan intill Maskinförarevägen, där vattnet sipprar upp ur marken. När grävskopan väl sattes i marken växte snabbt vattensamlingen. Ledningen ligger ett par meter ner. Men först måste minst en lyktstolpe monteras bort för att läckan ska kunna lagas.

– Så exakt när det är åtgärdat är svårt att säga, jag inväntar själv svar från de som jobbar på plats, säger Lena Ramdani.

Kommunen satte upp ett tappställe för vatten på Eldarevägen och en vattentank på bussvändslingan vid Maskinförarevägen/Bärvägen. Många tog sig en promenad i det vackra vårvädret för att fylla på det som fanns till hands. Och de som samlades vid tappstället på Eldarevägen på lördagsförmiddagen var klart irriterade över ännu ett vattenavbrott i dricksvattenkranar, dusch och toaletter.

– Inte första gången och inte den bästa dagen heller, säger en herre och fyller upp flera hinkar till toaletten och några burkar för dricksvatten.

– Det känns som en "never ending story", säger Jessika Widén, som bor på Fruktvägen i Sandtorp. Hon och dottern Tea var där och fyllde på ett par hinkar.

– Man kan ju tycka att kommunen borde öppna Lillhagaskolan för drabbade så att man kan duscha.

Anna-Karin och Jens Bjurling från Smultronvägen tog sig också en tur för att hämta vatten. De tycker att det värsta är ovissheten om hur länge vattenavbrottet ska råda.

– En dag ska vi klara men man vill ju veta hur länge avbrottet ska vara, säger hon.

På lördagseftermiddagen meddelade kommunen att ytterligare vattentankar placerats ut vid Valsarevägen/Skärarevägen samt vid återvinningsstationen i slutet av Maskinförarevägen.

Strax innan tio på lördagskvällen meddelade kommunen att läckan hade lagats.