Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Valborgstalaren: Någon gång ska man vara seriös

Gustav Gälsing, ung kulturprofil i Södertälje, ska vårtala när majbrasan tänds i Maren på valborgsmässoafton.

Hur reagerade du när du blev tillfrågad?

– Det kändes pirrigt. Jag är van att stå på scen och snacka med folk men inte på det sättet att tala. Jag är ingen talare, tror jag. Jag är van att stå bakom ett instrument eller en roll så det här blir spännande.

Vad ska du tala om? – Jag ska förstås välkomna våren, särskilt med tanke på den långa höst vi har haft. Men också hur jag började min bana här i Södertälje och vad det finns att uppleva här i stan, speciellt under våren och sommaren.

Vad betyder Södertälje för dig? –Det betyder möjligheter, upplevelser, kultur förstås och integration.

Kommer vi att få se några danssteg eller något annat i samband med talet? – Haha, troligtvis inte. Jag pratade med Mikaela Hurme, som höll vårtalet förra året, och frågade efter tips och trix. Då svarade hon ”försök att inte vara så jävla rolig” och någon gång ska man väl vara seriös också. Men jag är ledsen Mikaela, lite kul kommer det att bli.