Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Vad tycker du om brokaoset?

– Vi har inte ställt några specifika krav på Trafikverket om Saltsjöbron. Det säger kommunens stadsmiljöchef Björn Rabenius.

Annons

Björn Rabenius säger att Trafikverket själva styr allt kring renoveringen av Saltsjöbron.

– De gör en bedömning av sina behov och har förmodligen bedömt att renoveringen av Mälarbron inte ger någon större påverkan.

Ni frågade inte om det gick att vänta till renoveringen av Mälarbron är klar?

– Vi har inte ställt några specifika krav men när man stänger av en väg blir det alltid svårare att komma fram. Trafikverket hänvisar under arbetet till sina vägar och vi kan inte göra något åt att många väljer andra vägar.

Björn Rabenius säger att trafiken har ökat i kommunen och att man jobbar långsiktigt med att ta fram en trafikstrategi tillsammans med KTH och de stora företagen i stan.

– Vi vill utveckla vägnätet och göra det lättare att åka kollektivt. Vi har många bilburna i stan och en stor inpendling, 20 000 personer varje dag. Det är större än utpendlingen, vilket gör att vi skiljer oss åt från många tätorter till Stockholm i och med att vi är en egen stad.

För att lösa det ökade trycket har man flera forskningsprojekt på gång, men inget som Björn Rabenius kan kommentera närmare.

– Vi jobbar varje dag med att hitta hållbarhet i hur vi kan resa smartare och mer miljövänligt, säger han.