Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Utredaren om filmen på olyckan

Trafikverkets övervakningsfilm finns hos Trafikpolisen i Solna. Polisen vill inte lämna ut filmen – men LT:s team fick se den på plats.

Först kommer en långtradare som hamnar först i kön, samtidigt går varningsljusen i gång, långtradaren bromsar kraftigt men hinner stanna i god tid. Klockan är ungefär klockan två på natten. Sedan dröjer det en liten stund tills en personbil kommer (vittnet Kent Uddén), sedan kommer ytterligare en långtradare.

Kent Uddén går ut till det vänstra körfältet och det gör att det blir två långtradare bredvid varandra i det högra körfältet.

Sedan dröjer det ytterligare en kort stund. Då kommer det en taxibil från E20 som stannar tidigt. Taxin går ut också ut i vänster körfält. Sedan kommer det ytterligare en långtradare. Han stannar i god tid också för att taxibilen finns framför som håller på att byta körfält.

Sedan kommer olycksbilen. Han håller i hög fart, uppskattnigsvis 90 kilomter i timmemn, tätt bakom kommer en vit Volvo, också den i hög fart (Volvon kommer att ställa sig som tredje bil sedan). Olycksbilen ligger i långtradarnas körfält och byter körfält till det vänstra.

Då tänds baklysen första gången när han upptäcker bilarna i det vänstra. Sedan gör han det oförklarliga, han går ut i vägrenen och sedan tänds bromsljusen precis innan han försvinner genom bommen och mot döden.

Det går väldigt fort. Allt är över på några sekunder.