Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Upprört om fällda träd inför festival

Träden på Sorbonparkeringen var i för dåligt skick för att stå kvar. Och några nya blir det inte.

I förra veckan kom beskedet att Marenplan stängdes av. Orsaken är större sättningar i marken som måste åtgärdas. Ny plats för scenen blev i stället Sorbonparkeringen vid Wendela Hebbes hus.

I måndags spärrades parkeringen av och förberedelserna för att omvandla den till scen inleddes. Bland annat fälldes ett tiotal träd, mest oxlar, men även ett päronträd.

– Det var inga större eller vackrare träd och päronträdet har jag fått reda på var ruttet, säger Lars Neimert, parkeringschef på kommunen.

Han menar att det fanns flera orsaker att ta ned de andra träden, som alla stod i parkeringens mittsträng. Dels handlar det som säkerhet när parkeringen fylls av konsertpublik.

– De är i vägen och folk klättrar upp i lyktstolpar och träd under konserter. Om de då skulle braka vore det inte så roligt, säger han.

Men det finns också andra skäl. Träden anses ha växt sig för stora och hindrar insyn på parkeringen.

– De hade svällt ut och var inte speciellt snygga längre, säger Lars Neimert.

Många Södertäljebor har upprörts av att träden försvann, men några nya blir det inte.

Orsaken är att Sorbonparkeringen på sikt ska bli bostäder.

Läs även: Marendrömmen – rena mardrömmen

Marenplan riskerar rasa – festivalens scen flyttas