Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-play: Tusen elever möttes i schack-battle

Dalal Saoor och Peter Petrus från Wasaskolan bildar lag med två elever från Haninge som de aldrig har träffat tidigare. Det handlar om schack – men mest om samarbete och nya erfarenheter.

Det är en överväldigande syn på översta våningen på Tom Tits experiment. Tusen mellanstadieelever – tusen unga schackspelare.

De kommer från hela stor-Stockholm, från Norrtälje till Södertälje. De bildar lag om fyra, blandade lag.

– Lagmedlemmarna har olika bakgrund och olika förutsättningar. Hela tanken är att få barn att möta barn som de annars inte skulle ha träffat, säger arrangören Johanna Valentin, vd för Utsiktstornet, ett aktiebolag med vinstbegränsning.

I en gren i detta Chess battle, som evenemanget kallas, är det bara bönder på brädet. I en annan ska spelarna lösa schackuppgifter.

– Grenarna är uppbyggda med fokus på samarbete. Det viktigaste är inte att vara bra på schack. Eleverna ska hjälpas åt och lära känna varandra, säger Johanna Valentin.

Dalal Saoor och Peter Petrus från fyran på Wasaskolan bildar lag med Hannah Strömberg och Elias Bergman från Haninge.

– Schack är roligt eftersom man måste tänka. Och det är bra att få träffa andra barn, säger Dalal Saoor.