Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Trist debut för SSK:s nya målvakt: "Borde gjort det bättre"

Tiden i SSK kunde ha börjat roligare för nya målvakten Mathias Dahlström. En tavla, en insläppt straff i slutet och förlust mot Västervik, 3–4. Hör honom berätta om debuten i LT-Play ovan.

Nej, det blev ingen lyckad debut för SSK-målvakten Mathias Dahlström, nyförvärv från Northern Michigan University i USA. Fyra insläppta mål på bara 19 skott och en del svajiga ingripanden.

– Det kunde ha slutat bättre. Men skönt att ha fått debutera. Ska jag vara ärlig var det väldigt nervöst, fem månader sedan senaste matchen och det är ett helt annat spel här. Som natt och dag, säger Dahlström.

- De får 3–2, ett jävla bra skott ändå. Han överlistade mig helt enkelt. Sen hoppas man ju alltid på det bästa när man tar ut målvakten och så får vi ett snabbt mål (3-3). Men sen blir det som det blir, säger Dahlström om situationen där SSK bjuder på ett friläge och där en slashing över armarna på Västerviksspelaren fick domaren att döma straffslag – med 24 sekunder kvar av tredje perioden.

– Jag tycker egentligen att vår spelare bara trycker ut honom, men det blev straff. Och… jag tyckte att jag var med bra på straffen men det blev en lång dragning åt sidan. Han gör det bra, men jag borde ha gjort det bättre. Jag vet inte hur nära jag var att ta den, jag fick slänga upp ett ben i luften, säger Dahlström besviket.

Västerviks danska nyförvärv Nikolai Meyer avgjorde med straffslaget till 4–3. Och det var hans andra mål för kvällen, då han även gjorde 2–1 – ett mål Dahlström också vill glömma. Meyer skickade in pucken från sargkanten och via en skridsko styrdes pucken i mål – men Dahlström borde ha kunnat stoppa den pucken. Och det håller han själv med om.

– Det var dåligt av mig, det är en passning där jag går för tidigt. Den går in vid första stolpen. Inte så bra, så konstaterar Dahlström.

Men nu har han gjort sin första match på svensk mark sedan flera år. De sex senaste åren har han spenderat i USA.

– Överlag kändes det ändå okej. Killarna spelade bra försvar, de bjöd inte på några rejäla chanser.

Han tycker trots debuten att den första tiden i SSK har känts bra.

– Det känns bra. Vi tränar på väldigt hårt just nu också, det ska man komma ihåg. Jag tror att vi kommer bli bättre och bättre, säger Dahlström.

Debuten var heller inte helt misslyckad för honom. Han svarade för flera högklassiga räddningar, bland annat en sidledsförflyttning där Conny Strömberg hade öppet mål men blev stoppad. Och en dubbelräddning i numerärt underläge där han agerade snabbt.

Men Dahlström var också fumlig med pucken och lär vilja bevisa sig på nytt längre fram på försäsongen.

– Det är ett helt annat spel här jämfört med där borta (i USA). Här är spelarna smartare, håller i pucken mer. Där är det skott direkt, rakt på mål hela tiden. Men jag vet att jag kommer komma in i det allt eftersom, säger Mathias Dahlström.