Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Tre gripna efter smash and grab-kupp i centrum

Natten till torsdag inträffade en smash and grab-kupp mot Kicks-butiken på Storgatan. Men redan en timme senare kunde polisen gripa tre yngre män i Västergård efter en intensiv jakt med bland annat polishelikopter.

Det var vid 00.45-tiden på natten mot torsdagen som inbrottet larmades in till polisen.

– De har kört in i butiken med en bil genom skyltfönstret. De har sedan gått in och stulit varor, säger stationsbefälet vid Södertäljepolisen.

Strax efter klockan två på natten kunde Södertäljepolisen gripa tre yngre män, som nu är anhållna. I jakten på gärningsmännen fick Södertäljepolisen hjälp av en polishelikopter från Stockholm.

– Polishelikoptern var i luften i ett annat ärende i Stockholm. De var här på bara några minuter. Sen ligger de och hovrar ovanför ett bostadsområde i Västergård. Folk undrade vad som var på gång och ringde in och tipsade oss om att tre män försökte hålla sig undan på en adress. När vi kom dit anträffades mopeder och stöldgods som vi nu har tagit i beslag, säger Henrik Billstam, stationsbefäl vid Södertäljepolisen.

– Vi grep tre yngre män som nu är anhållna. Nu tar kriminalpolisen över ärendet och förhör med de misstänkta gärningsmännen kommer hållas under dagen. Av utredningstekniska skäl kan jag inte säga mer just nu, säger Henrik Billstam.

Det är oklart hur stort tjuvarnas byte blev vid inbrottet.

Smash and grab

* Ett engelskt uttryck som avser ett inbrott som genomförs genom att ett skyltfönster krossas.

*Tjuvarna roffar sedan åt sig stöldgods och försvinner snabbt från platsen.

* Vid vissa smash and grab-kupper används en bil som murbräcka.

* Bilen, som vanligtvis är stulen, körs då rakt in genom grindar eller mot ett skyltfönster och lämnas sedan kvar på platsen.

Källa: Nationalencyklopedi