Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-play: Totalstopp på E4 efter lastbilsolycka

Strax innan klockan 05 på torsdagsmorgonen öppnades ett körfält i norrgående riktning på E4/E20 där en vält lastbil vid Sofiehill länge blockerat vägen.

- De har precis öppnat ett körfält i norrgående riktning. De jobbar fortfarande litegrann på platsen. Saneringen kommer att fortsätta under den kommande natten, säger Yasmine Boulechfar vid trafikverkets pressjour klockan 04.50 på torsdagsmorgonen.

Trafikolyckan vid E4/E20, norrgående riktning, inträffade under onsdagskvällen. Vägen mot Stockholm mellan Motorvägsbron och Moraberg stängdes av. Lastbilen som välte med släpet på vägen förhindrade all trafik, som leddes om. De trafikanter som befann sig precis bakom olyckan kunde inte förflytta sig så där blev trafiken stillastående.

En kvinna och ett barn skadades i olyckan.

Henrik Nyman, operativ chef vid Räddningscentralen, berättar att de fick larmet strax innan halv åtta.

– En lång lastbil, skulle kalla den 24 meterslastbil, har gått av vägen på motorvägen. Under Grödingevägen och ligger med det jag skulle kalla "trailern" över hela norrgående riktningen. Resten av bilen är ute i terrängen.

I bilen färdades två personer, båda är förda till sjukhus med helikopter, men oklart hur skadade. med helikopter. Enligt Henrik Nyman är det också oklart vad som var orsaken till olyckan.

– Inga rapporter har kommit in om andra bilar som varit inblandade i olyckan, säger han.

Vidare berättar han att dieseltanken i lastbilen har spruckit och runnit ut vid sidan av vägen. Ingen brandrisk finns, men däremot risk för miljöskador.

Vad händer nu?

– Nu vidtas bärgningsåtgärder och kommer att behöva se över vägsträckan. Gissningsvis tar det några timmar innan det är klart. Under tiden omleds trafiken.

Eva Nilsson vid polisens ledningscentral säger att trafiken omleds via Södertälje Syd i norrgående riktning och via Moraberg i södergående.

– Än så länge finns ingen prognos för när det ska vara löst, säger hon. Det är en tung bärgare som ska ta sig fram till platsen. Men det är lång tid vi pratar, så mycket kan jag säga.

UPPDATERING 21.55.

Enligt Räddningscentralen är det fortfarande helt stopp i norrgående och "rullar sakta" i södergående riktning. Bärgningsarbete pågår.

UPPDATERING 00.09.

Trafikverket meddelar att man satt en sluttid på 02.00 för insatsen.

UPPDATERING 01.50.

Trafikverket meddelar att insatsen förlängs. Ny sluttid är 04.00, torsdag morgon.

UPPDATERING 04.55.

Trafiken flyter igen sedan ett körfält öppnats.