Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Tjejhuset bjuder in till kvinnovecka

Med anledning av kvinnodagen arrangerar Tjejhuset föreläsningar och magdans. Dessutom startar de ett samarbete med advokatbyrån Elizabeth Fritz.

Tjejhuset är i vanliga fall en samlingsplats för tjejer i åldrarna 13-23, men i veckan är kvinnor i alla åldrar välkomna.

– Vi hoppas att de yngre tjejerna ska hänga kvar på föreläsningarna, vi tycker det är viktigt att uppmärksamma Internationella kvinnodagen även i ung ålder, säger Johanna Järnhäll, projektledare på Tjejhuset.

På kvinnodagen hålls en föreläsning om starka kvinnor i Södertälje av Hanna Gelotte Fernandez, och en magdansuppvisning.

– Vi vill att man ska få en känsla för sin hembygd, och samtidigt lyfta starka kvinnor, förklarar Tjejhusets Lena Linde.

På onsdagen föreläser juristen Negin Amirekhtiar från advokatbyrån Elizabeth Fritz om hedersrelaterat våld och förtryck. Föreläsningen är bara början på ett samarbete mellan byrån och Tjejhuset, som kommer starta upp i vår. Föreståndarna på Tjejhuset har märkt att det finns ett behov att prata om hedersbrott, så när byrån hörde av sig nappade de direkt.

– De kommer komma hit någon gång i månaden och hänga, för att knyta kontakt med tjejerna här. Vi vill att de ska synas så att tjejerna blir trygga med dem, säger Johanna Järnhäll.

Tjejhusets aktiviteter vecka 8

8/3: Föreläsningen ”Starka kvinnor i Södertälje” av Hanna Gelotte Fernandez, kl. 17. Avslutas med magdansuppvisning av Maria Oriental.

9/3: Föreläsningen ”Hedersrelaterat våld och förtryck” av juristen Negin Amirekhtiar, kl 17.

Föreläsningarna är kostnadsfria, och till för tjejer och kvinnor ia alla åldrar. Fika finns att köpa till självkostnadspris, och cafét öppnar en halvtimme innan föreläsningarna.