Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Telge bostäder-VD:n om misstänkta dubbelmordet

 
Dubbelmordet i Västergård
Visa alla artiklar

Telge bostäder höll under tisdagen ett informationsmöte tillsamman med KTH och kommunen, där oroliga kunde ställa frågor om polisinsatsen i Västergård.

Flera grannar uttryckte sin oro under mötet.

– Vi har jobbat med att möte upp de boende de här dagar och det är klart att det här är något utöver vårt vanliga arbete. Det skulle kunna kännas futtigt att stå och säga ”det händer inte igen” när vi inte vet vad som kommer att hända. Det viktiga är ändå att vi visar att vi finns till hands och försöker skapa en trygghetskänsla så gott det går, säger Janette Jardefalk, tillförordnad vd på Telge bostäder.

Området är vanligtvis lugnt och Telge Bostäder har inte haft problem med störningar eller bråk i bostäderna.

– Den här typen av händelser är svåra att hantera, för alla. Det är därför främst viktigt för oss att försöka sätta oss in i hyresgästens situation, säger hon.

Samarbetet har varit viktigt för Telge bostäder.

– Det är en styrka att vi går ihop med KTH och kommunen i det här mötet, det är många som ställer upp, säger Janette Jardefalk.

Mötet på KTH handlade mycket om att samla ihop frågor och synpunkter från de boende.

– Vi uppmanar så klart hyresgästerna att höra av sig till polisen om de vet eller får reda på något under tiden, säger Joakim Ströberg, marknadschef på Telge bostäder.

Det fortsatta arbetet kommer att gå ut på att få kontakt med de boende som Telge Bostäder fortfarande inte har träffat.

– Några är rädda och oroliga över säkerheten i lägenheterna, så vi vill gärna komma i kontakt med alla de som bor i det berörda fastigheterna, säger han.