Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Stort sug efter sommarjobb

Flera hundra ungdomar tog chansen att besöka arbetsförmedlingens sommarjobbsmässa i går kväll. Och mellan 500 och 600 jobb erbjuds i år.

Kön ringlade lång in till arbetsförmedlingens sommarjobbsmässa där ett 20-tal företag fanns på plats. Det var Scania, Astra Zeneca, Coop, Ica Maxi, Kallfors golf och snabbmatkedjorna och många fler som Södertälje international football cup, som hoppas på många sommarjobbare när fjolårets succéturnering växer ytterligare i år.

– Förra året behövde vi 86 sommarjobbare under fotbollsturneringen, i år 120, säger Johan Rolander, på Södertälje international football cup.

Många ungdomar gick runt bland borden där företagare presenterade sig och Scania hade inrett ett eget rum för bolagets presentation inför förväntansfulla ungdomar och äldre som hoppades på jobb. Enligt arbetsgivarsamordnaren Alf Hallenborg var antalet ungdomar på plats cirka 400-500 och antalet jobb som erbjöds mellan 500 och 600 stycken.

– Det innebär att chansen är stor att man hittar ett jobb som matchar, säger han.

Två som var på plats var 15-åringarna Louise Borsos från Kalhov och Josefine Kraft från Enhörna, som båda hoppades på jobb.

– Jag kan tänka mig att jobba på en kyrkogård, kanske inte så kul, men man blir ju i alla fall brun, säger Josefine Kraft.