Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Storspel av Sahlin när SSK vann

En riktigt bra period och två sämre – och en storspelande målvakt i Alexander Sahlin. Det gjorde att SSK kunde vinna toppmötet mot Västervik med 4-2.

SSK spelade inte bra. Men målvakten Alexander Sahlin storspelade vilket gjorde att SSK kunde vinna toppmötet mot Västervik med 4–2 och gå upp i serieledning i allettan.

SSK gjorde en riktigt bra första period och ledde rättvist med 2–1 efter mål av Christofer Blid och Johan Lorraine. Men SSK blev rejält tillbakatryckta av Västervik i de två sista perioderna, på vilka SSK bara fick iväg ynka sju (!) skott.

Västervik däremot sköt 31 skott totalt i period två och tre – men bara en av puck¬arna gick in förbi den storspelande målvakten Alexander Sahlin.

– Sahlin spelade som en gud. Det är därför vi vinner, säger Jonas Westerling, som gjorde det avgörande 3–2-målet i powerplay i den andra perioden.

– Vi rånar dem. Vi spelar verkligen inte bra. Det var en riktigt dålig insats, men Sahlin ger oss segern, säger Westerling.

Han sköt ett av SSK:s två enda skott i den perioden, till 3-2-målet – men det och Sahlins storspel räckte för att SSK skulle ha ledningen inför tredje perioden.

Västervik forcerade, men fick inte hål på SSK-mål¬vakten.

– Det är jäkligt mycket adrenalin nu. Men självklart var det skönt att kunna kliva fram när det behövdes. Det har inte behövts så ofta tidig¬are den här säsongen, säger matchhjälten Sahlin.

– Visst var det den svettigaste matchen för säsongen för mig. Men jag hade inte kunnat vinna ensam, säger Sahlin.

Som räddade samtliga 17 skott i sista perioden och totalt 37 – och kunde andas ut när Fredric Weigel gjorde 4–2-målet i tom bur.

Fast bara nästan – för kort efteråt fick han rädda ett friläge från Sebastian Bengtsson, den förra SSK-junioren som var en av Västerviks bästa spelare i matchen.

SSK gick nu upp i serieledning i allettan. På söndag väntar nästa toppmöte, borta mot tvåan Huddinge.

Men alla inblandade är överens om att spelet måste bli bättre.

–Huvudsaken är att vi vinner. Men vi slarvar mycket, gör saker vi inte ska. Vi blev tillbakatryckta, säger Alexander Sahlin.

–Det är ju det här vi har pratat om dag ut och dag in under hösten, att spelet inte håller mot bättre lag. Vi har kommit undan med det tidigare, och på ett sätt gör vi det i dag också eftersom vi vinner, men det går inte att tro att det ska hålla fler gånger, säger Jonas Westerling.

–Det var samma sak mot Troja, vi börjar bra och sedan är vi sämre. Kanske tror vi att det ska gå lätt, men så höjer sig motståndarna och då blir vi tillbakatryckta, säger Westerling vidare.

SSK-tränaren Mats Waltin var fortfarande fundersam efter matchen och hade svårt att analysera varför hans spelare kunde vara så bra i första perioden och sedan klart sämre i resten av matchen. Han tog även en time out i andra perioden, som inte gav någon större effekt.

–Vi gör så mycket konstiga saker, så jag vet inte vad det är. Vi måste lära oss att spela på samma nivå och lägga oss där. Men vi kämpade hårt, det ska spelarna ha. De kämpade till sig segern. Och Sahlin ger oss tre poäng med några räddningar där man bara tänkte att nu sitter pucken, säger Waltin.

Förra SSK-spelaren Oskar Drugge, back i Västervik, var besviken efteråt, men konstaterade att hans lag gjort en bra match men inte räckt ända fram.

–I början är vi inte bra, det är som att vi bad om ursäkt, står och tittar och här kommer storfavoriten SSK och vilken fin arena. Men vi tog över kommandot i matchen och gjorde en bra match. Vi känner väl att vi inte kunde göra mer. En annan gång gör vi sex mål och vinner en sån här match, säger Oskar Drugge, som däremot hyllade SSK-fansen.

–Hur mycket publik var det? Nästan 2 500? Ja det var lite för lite. Men de hördes. I slutet där så hördes de mycket. Och de påverkade domaren en hel del, säger Drugge.

Matchfakta

Mål:

SSK-Västervik 4-2 (2-1, 1-1, 1-0)1-0 Christofer Blid (Thegel), 1-1 Victor Öhman (Hedblad, Drugge), 2-1 Johan Lorraine (Holm, Lindberg), 2-2 Eric Backman (Nordin, Gustavsson), 3-2 Jonas Westerling (Carlsson, Hansen), 4-2 Fredric Weigel (Hansen), mål i tom bur.

Skott: 26-39 (19-8, 2-14, 4-17).

Publik: 2 491.

Målvakt, SSK: Alexander Sahlin, 95 procent. Västervik: Ludvig Engsund, 85 procent.

Så spelade SSK, backar: Vidlund-Eriksson, Hansen-Nilsson, Björklund-Lindberg. Extra back: Lundberg.

Forwardar: Blid-Westerling-Thegel, Holm-Weigel-Lorraine, Carlsson-Höglund-Engström, Skinnars-Olofsson-Nyberg. Extra forward: Kallmert.