Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: SSK tvingade fram en avgörande match

SSK:s säsong lever vidare. Åtminstone i en dag till. SSK tvingade fram en avgörande match på lördagen genom att slå Kristianstad med 3-2.

Det var en öppen och svängig match i Scaniarinken, där Kristianstad kanske skapade något mer i den första perioden (även om SSK kanske hade periodens hetaste chans när Anton Hom och Henrik Nyberg samarbetade i slutminuten).

Men i den andra perioden öppnade sig spelet direkt. Gästerna, som var en man mindre på isen, tvingade SSK-målvakten Alexander Sahlin till en bra räddning redan efter 45 sekunder - och tio sekunder senare smällde Sebastian Höglund in 1-0, iskallt framspelad av Henrik Thegel i spel fem mot fyra.

Sedan böljade det fram och tillbaka och båda målvakterna fick jobba. Till slut var det Alexander Sahlinsom fick kapitulera, efter att SSK:s Petter Lindberg slarvat med pucken i mittzon. SSK-fostrade Thom Flodqvist kom loss och skickade iväg ett skott som Sahlin räddade, men Jonathan Johansson slog in returen.

SSK:s andra mål kom precis som det första i powerplay. Henrik Nyberg tog tag i pucken och spelade fram Johan Lorraine som stänkte in den i mål.

Direkt efter målet kom en dubbelutvisnin som gav spel i fyra mot fyra - och ännu större ytor.

Lucas Carlsson utnyttjade det när han tog pucken från egen zon och till slut avlossade ett skott som letade sig förbi målvakten Joakim Strandberg. En skön revansch på sig själv för Lucas som just innan hade slarvskjutit bort ett läge i spel fem mot fyra.

– Jag försöker ofta sätta dom högt det är ofta där luckorna finns. Jag missade mål där innan så jag blev lite sur på mig själv, sa Carlsson efteråt..

Chanserna fortsatte dock att avlösa varandra åt båda hållen och det var en matchbild som SSK inte fick stopp på i början av tredje perioden heller.

I den fjärde minuten hade SSK så när gjort 4-1 när Johan Skinnars spelade fram Sebastian Höglund. Men i stället vände gästerna spelet och Christoffer Lindholm satte 3-2. Och skapade rejäl nerv i matchen.

SSK klarade dock av att hålla undan - till stor del tack vare att man fick stopp på det sväniga spelet under matchens sista tio minuter, då man lyckades bita fast pucken i sarghörnen och få längre byten i anfallszon.

Tack vare segern väntar nu en helt avgörande match mellan lagen i Scaniarinken på lördagen.

– Skönt att vinna, det gick helt okej. Alltid kul att få göra mål men det viktigaste är att vi vinner, säger Lucas Carlsson som haft en säsong som varit upp och ner.

Men på fredagkvällen var han isens bäste spelare. 

– Ja, det har faktiskt gått rätt så dåligt för mig personligen. Mer neråt än uppåt. Jag försöker ställa om mig själv och fundera på vad som har varit fel och oftast har det varit att jag åker för lite skridskor. Men i  dag kändes det bra.

SSK-tränaren Mats Waltin:

– Konstig match. Första perren är vi inte närvarande någonstans. Kommer undan med 0-0 när dom kan leda med tre-fyra egentligen. Sedan blir det bättre i andra. Vi jobbar oss in i det. Visar en fantastisk arbetsmoral.

– De gör tvåan tidigt i tredje men 16 minuters jäkla krigande. Och det är det som blir avgörande i sådana här matcher. Vi kommer undan och lyckas vinna, spelmässigt finns det naturligtvis mycket mer att önska. Men så är hockeyn ibland.

Spelet böljade fram och tillbaka mestadels.

– Man är het och det finns en ambition som slår över och så åker man utan att ta med sig huvudet. Det är så jag känner. Ambitionen och hettan gör att man kör i stället för att ibland tänka till lite. Det är det som är det största problemet i den här typen av matcher, att behålla kylan. Man tappar aggressiviteten på något sätt, menar Waltin som hyllade fansen efteråt.

– Fansen blir matchvinnare på något sätt, så känns det. Vi får mycket energi av dom.

Waltin hyllade också Lucas Carlsson.

– Jäklar vad han jobbade bra. Åker mycket skridskor, lägger ner otroligt mycket energi. Otroligt roligt att se Lucas.

Lucas klev fram i ett läge där Jonas Westerling saknades och han lär inte bli spelklar till lördagens match heller.

– Nej, det har jag jättesvårt att tänka mig.