Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-play: SSK-stjärnan: "Oacceptabelt"

SSK hade en gyllene chans att utjämna. Då tog Jason Gregoire en utvisning - för att han inte hade koll på regelverket.
– Oacceptabelt, suckade SSK-stjärnan efter 2-3 mot Västerås.

Det hände vid ställningen 1–2 i slutet av den andra perioden. SSK hade precis inlett ett powerplay när Jason Gregoires hjälm åkte av i anfallszonen. Reglerna säger att han då måste åka och byta. Men SSK:s forwardsstjärna spelade vidare – vilket gav honom en tvåminutersutvisning direkt.

– Hemma i Kanada får man till och med spela utan hjälm. Jag kände tyvärr inte till att det var annorlunda här. Men det borde jag göra. Den utvisningen förstörde mycket för oss, sade Gregoire efteråt.

Precis så var det. För när även Linus Fröberg visades ut kort därefter hade Västerås plötsligt fått ett powerplay – vilket man utnyttjade obarmhärtigt. Luca Caputi styrde in 1–3 bakom Sebastian Idoff med bara fyra sekunder kvar av mittenakten. Ett mål som med facit i hand dödade matchen.

– Det är som om vi hittar vägar till att förlora matcher. Det är nedbrytande, suckade Gregoire.

Innan dess hade SSK gjort en hel del bra saker. I den första perioden var laget betydligt hetare än gästerna, men utan att lyckas hitta rätt med avsluten.

Istället tog Västerås över initiativet i mittenakten. 0–1 kom sedan Robert Carlsson passat fel vid offensiv blålinje och Västerås kontrat snabbt. Till synes alldeles för enkelt tog sig Jeremy Williams sedan förbi ett par SSK:are och tryckte in pucken bakom Idoff.

SSK:s svar lät inte vänta på sig. Jesper Thörnberg nätade för andra matchen i rad när han sköt från distans och överlistade en skymd Jonas Fransson.

– Målen vi gör just nu är riktiga arbetarmål. Vi måste fortsätta så. Det stora problemet är att vi, inklusive jag själv, gör små misstag som straffar oss med baklängesmål, sade Gregoire.

Och även Västerås ledningsmål (1–2) var frukten av SSK-misstag. Inte bara en, men två spelare blev av med sina klubbor i egen försvarszon. När de sedan åkte för att byta gjorde de detta i fel läge och Västerås fick ytor som de använde på allra bästa sätt för att göra 2–1.

I slutperioden var SSK aldrig riktigt nära att krypa närmare. Bortalaget hade i stället de bästa målchanserna med ett ribbskott och ett närskott av Kenneth Bergqvist som Sebastian Idoff plockade. Tröstmålet, 2-3, kom med blott 1,4 sekunder kvar att spela av Philip DeSimone.

– Vi har bevisat att vi stundtals kan spela väldigt bra och disciplinerat. Vi måste bara bli bättre på att hålla den nivån under längre tider. Nu blir det ofta lite för stressat när vi inte lyckas göra mål på de chanser vi trots allt skapar, konstaterade SSK-tränaren Anders Sörensen efteråt.

Detta är din första sejour som huvudansvarig på den här höga nivån. Hur pressande är det nu när tabelläget är bekymmersamt?–  Klart att det inte känns bra. Vi lider och gör allt vi kan för att vända det här. Vi kollar på video dagligen och tittar på vad vi behöver förbättra. Vi måste fortsätta att tro på det vi gör och jobba stenhårt för att få med oss resultaten.