Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-play: SSK-seger i svängig målfest

Powerplay har varit bra hela säsongen. På onsdagskvällen blev det avgörande igen för SSK när laget vann en sevärd match mot Kallinge-Ronneby med 5–4. Se höjdpunkterna här ovan.

Som så många gånger förut den här säsongen var SSK:s powerplay avgörande för att ge laget segern. Laget gör flest mål av alla lag i allettan med en man mer, och gör mål vid i snitt nästan varannan utvisning.

Mot Kallinge-Ronneby var laget brutalt effektivt – SSK fick bara två powerplay, men gjorde två mål. En hundraprocentig utdelning. Det sista målet betydde 5–4 och blev avgörande i den svängiga och sevärda matchen.

– I dag var det bra. Jag har ju inte varit med hela säsongen, men jag har ju mött SSK en gång (med Haninge under hösten). Det är bra snurr, alltså. Det f¬unkar jättebra, säger Johan Lorraine, som gjorde 5–4-målet.

Han direktsköt pucken i mål efter en mycket fin passning från Anton Holm.

– Jätteskönt. Anton hittar mig och det är öppet mål. Jättefin passning, fortsätter Lorraine som även fanns med i förarbetet till Robin Nilssons 1–1-mål i första perioden, i powerplay.

Det var starten på en målfest där SSK gick upp till 4–1-ledning för att sedan tappa till 4–4, allt i den andra perioden.

– Vi slutar vinna en del en mot en-situationer samtidigt som de (Kallinge) måste chansa. Vi blir passiva, de får in ett mål, två mål, sen är de i kapp, säger Lorraine.

5–4-målet kom i mitten av tredje perioden. Kort efteråt fick SSK visa att man även kan spela bra i numerärt underläge, där Kallinge inte skapade mycket.

– Det var jätteviktigt, där i slutskedet. Det handlar om att vinna närkamper och få ut pucken och det gör vi. Skitbra, säger Johan Lorraine.

SSK förde spelet i den första perioden och hade en handfull chanser utan att få in pucken. I stället tog Kallinge-Ronneby ledningen, 0-1 genom en kontring där SSK-spelarna inte hängde med.

Andra perioden blev otroligt målrik och svängig, där SSK spelade ut motståndarna och med riktigt snyggt spel gick ifrån till ledning 4-1. Bland annat gjorde SSK tre mål på en minut och 27 sekunder genom Robin Nilsson, Anton Holm och Christofer Blid. När dessutom Sebastian Höglund sköt 4-1 trodde nog många att matchen var avgjord.

Men SSK började slarva med spelet i egen zon och tappa pucken vid farliga tillfällen. Kallinge tackade och svarade med tre raka mål till kvittering 4-4, det sista målet med 22 sekunder kvar av andra perioden.

De två målvakterna, Jonathan Iilahti (som överraskande fick debutera i SSK efter att Alexander Sahlin vaktat målet i åtta raka matcher) och William King tog bara lite mer än vartannat skott i period två.

-Första perioden var sådär. Sen gick vi ut i andra perioden och bestämde oss. Då spelade vi ett väldigt bra spel. Sedan slutade vi vinna en del en mot en-situationer samtidigt som de (Kallinge) chansade och gick för en vändning. Vi blev passiva, de fick in ett mål, två mål, sen var de i kapp, säger Johan Lorraine.

Vad gjorde ni då, när ni bestämde er?

-Vi bara körde, vann våra individuella närkamper, i sarghörnen, fick ner pucken, snurrade runt. Fick spela anfallshockey, när vi får hålla till där så är vi jävligt bra, säger Lorraine.

SSK skulle skaka av sig det stora tappet och gjorde en bra tredje period. Laget tog tag i spelet igen, även om chanserna var få. Efter 5-4-målet kontrollerade man matchen, men det blev nervigt under de sista minuterna när SSK skulle bevaka ledningen, samtidigt som Kallinge satsade allt framåt.

Men SSK höll undan och tog tre viktiga poäng. Laget behåller därmed serieledningen, tätt följt av Västervik och Huddinge som också vann sina matcher under kvällen.

-Vi har det i egna händer, det är upp till oss. Nu ska vi vinna på lördag (mot Vimmerby som ligger sist med noll poäng). De (Vimmerby) kan ju spela helt avslappnat, säger Lorraine.

-Det är kul att spela nu, alla vill slå oss. Men jag tänker inte på tabellen, jag fokuserar på byte för byte bara, säger forwarden som totalt gjorde tre poäng i matchen (1+2) och är trea i SSK:s interna poängliga med nio poäng på nio matcher.