Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: SSK:s Pernhem om Sverige-Ryssland i Södertälje

SSK och Axa sports center blir värd för en av Tre Kronors sista landskamper inför VM i maj - troligtvis med NHL-spelare i truppen. Och veckan innan blir det mer landslagshockey i arenan.

Annons

För första gången på åtta år blir Södertälje spelplats för ishockeyns herrlandslag. Tre Kronor förlägger ett veckolångt läger och en träningsmatch till Axa sports center.

Beskedet levererades på en presskonferens vid 13-tiden på måndagen. Torsdagen den 21 april spelar Sverige mot Ryssland, en av de sista landskamperna inför VM i maj, som avgörs i Ryssland.

–Det känns väldigt roligt, säger SSK:s klubbdirektör Mats Pernhem, som säger att arbetet med att få landskampen och Tre Kronor till Södertälje har pågått sedan slutet av förra säsongen.

Senast herrlandslaget spelade match i Södertälje var 2008. Den gången var det en landskamp mot Finland i början av hösten. Nu blir det en match av mer betydelse, ett av genrepen inför VM vilket kommer få extra stort medialt fokus.

För SSK och Södertälje kommun blir det även extra intäkter i form av ett extra evenemang och extra besökare till stan. Tre Kronor kommer även att ha öppna träningar och aktiviteter under veckan de är i Södertälje, och för själva landskampen lovar Pernhem biljettpriser på en rimlig nivå.

–Biljetternas pris ska ligga på en nivå som passar för alla, säger Mats Pernhem.

Tre Kronor spelar mot Ryssland igen två dagar senare, då i Västerås, men svenskarna kommer att bo i Södertälje och träna i Axa sports center under större delen av veckan.

–De samlas i Södertälje på måndagen eller tisdagen, säger Mats Pernhem.

Om det blir några lokala profiler från Södertälje med i Tre Kronors trupp återstår att se. Under säsongen har Marcus Sörensen, till vardags i Djurgården, tagits ut tre gånger och Tim Heed, Skellefteå, en gång. Om de lyckas bli VM-aktuella är däremot en senare fråga.

NHL:s grundserie slutar den 9 april vilket gör att de NHL-spelare som inte går till slutspel med sina lag och tackar jag till VM lär vara på plats till matchen i Södertälje. Det återstår dock att se om Carl Hagelins Pittsburgh eller Nicklas Grossmanns Arizona går till slutspel eller inte.

–Det finns ju några med koppling till SSK och Södertälje. Jag ska väl inte önska någon särskild, det hänger ju på hur det går för dem, men visst kan det ha betydelse för publikintresset lokalt, säger Mats Pernhem.

Även veckan innan landskampen kommer det att bli mer landslagshockey i Axa sports center. Då spelar U17-landslaget en fyrnationsturnering i arenan, med matcher mot Finland, Ryssland och Tjeckien.

SSK hoppas på kringarrangemang som föreläsningar för spelare och ledare i samband med turneringen.