Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: SSK nollade gästerna i Allettanpremiären

Han var den östra seriens bästa målvakt. I går nollade Alexander Sahlin gästande Hudiksvall när SSK vann premiären i allettan med 4–0.

Sett över de två första perioderna i 4–0-segern hade Alexander Sahlin inte någon enorm arbetsbörda. Men inledningsvis och inte minst i tredje perioden fick han förtjäna sin nolla.

Med minuten kvar krävdes en dubbelräddning för att freda buren. Och totalt blev det 24 räddningar för Sahlin, som med en räddningsprocent på 93,01 var östra hockeyettans främste.

– Vi har gått och väntat ett tag på den här matchen – skönt att få vinna, sade han.

Hudiksvall var trubbigt i offensiv zon, men bjöds på lägen både när SSK bytte fel och när hemmaspelarna drällde med pucken.

Fast Sahlin var lugn, trygg och stod i rätt position.

– Jag har bra hjälp. Det studsade lite onödigt vissa gånger, men alltid skönt med en nolla. Så är det ju.

Och när SSK fick till spelet var hemmalaget minst ett snäpp vassare än Hudiksvall. I en dominant mittenakt gick SSK från 1–0 till 3–0, vilket effektivt stängde matchen.

– Vi är så pass bra tränade att i alla matcher hittills har lagen haft svårt att hänga med i 60 minuter. Det känns som om vi maler ned motståndet. Så blev det den här gången också. Vi öppnade upp i andra och stängde rätt bra i tredje, sade Sahlin.

Så gick det i premiären i allettan

SSK–Hudiksvall 4–0 (1–0, 2–0, 1–0)

Mål: 1–0 (6.36) Anton Holm (Fredric Weigel, Johan Lorraine), 2–0 (30.28) Johan Skinnars (Henrik Nyberg), 3–0 (33.58) Christofer Blid (Henrik Thegel, Adam Hansen), 4–0 (50.52) Lucas Carlsson (Jonas Vidlund/Blid), spel 5 mot 4.

Skottstatistik: 33–24 (6–6, 17–4, 10–14).

Publik: 3 001.

Så spelade SSK:

Målvakt: Sahlin.

Kedjor: Blid/Westerling/Thegel, Holm/Weigel/Lorraine, Skinnars/Olofsson/Nyberg, Carlsson/Andersson/Höglund (Engström).

Backpar: Vidlund/Eriksson, Hansen/Nilsson, Björklund/Lindberg, Lundberg.