Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: SSK lärde sig läxan - nu väntar playoff 3

SSK är vidare till playoff tre. Piteå hemmabesegrades i söndagens avgörande match med 2-0, och spelarna lyckades undvika utvisningsbåset.

SSK hade lärt sig läxan efter lördagens ras. Spelet var mycket mer disciplinerat på söndagen.

- Jag är mycket glad att se att vi lärt oss läxan. Vi pratade mycket om det inför matchen och glädjande nog kunde jag konstatera att spelarna tagit till sig det här, säger tränaren Mats Waltin som är mest nöjd med sista perioden.

- Jag är mycket nöjd med den. Piteå satsade allt för att försöka reducera men vi höll dom på bara fyra skott i perioden. I lördags var vi svajiga, det blev kalabalik. Men nu höll vi oss kalla och spela primitiv försvarshockey när det behövdes, säger Mats Waltin.

Anton Holm inledde målskyttet i den första perioden efter snyggt samspel med Fredric Weigel och Henrik Nyberg. Målet föregicks av en längre press då det såg ut som ett powerplay.

- Vi fungerar bra ihop, det är egentligen skit samma vem som gör målen men det är väl alltid kul att göra mål, säger Anton Holm som även gjorde ett av målen i lördagens match.

Han är också nöjd med hur disciplinerat spelet var.

- Ja, vi pratade mycket om det inför matchen. Vi är klart bäst fem mot fem, säger Anton Holm.

SSK dominerade spelet i hela matchen. Laget skapade många målchanser, men det blev "bara" ett mål till, det föll i den andra perioden. Lucas Carlsson sköt från halvdistans och pucken letade sig in bakom Piteåmålvakten Linus Styrman, som inte stod i lördagens match. SSK vann skotten med 33-16.

Piteå hade några vassa chanser, men då briljerade Calle Brattenberger i målet. Han gjorde bland annat en snabb reflexräddning när två Piteåspelare kom fria i den första perioden.

Lördagens match lockade 2 917 personer. På söndagen kom 3 450 till Scaniarinken och ordnade ett bra tryck i hallen.

- Fantastiska supportrar. Det finns SHL-lag som har sämre tryck på läktarna, säger Anton Holm berömmande.

Nu väntar Kristianstad i playoff 3. Första matchen redan på onsdag, borta.

- Det är egentligen skit samma vilka det blir. Vi koncentrerar oss på vårt spel, säger Mats Waltin.