Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-PLAY: SSK föll på straffar

SSK var 57 sekunder från segern, men fick bara med sig en poäng från hemmapremiären efter strafförlust, 3-4, mot Mora.

– Sjuk jobbigt. Det är inte okej. Vi hade tre poäng men kommer härifrån med en, sade SSK-forwarden Jonas Engström och suckade efter förlusten med 3-4 på straffar hemma mot Mora på lördagen.

SSK hade rett ut två numerära underlägen under den tredje periodens sista tio minuter. Och laget hade skapat flera lägen för att göra ett fjärde mål. ”Robban” Carlsson och Emil Billberg hade bränt solklara lägen att ge SSK en tvåmålsledning.

Men Robin Press 3-2-mål i powerplay såg ändå ut att räcka till seger.

Ända tills det återstod 57 sekunder. Då rakade Mikael Zettergren in kvitteringen i öppet mål efter en rad felbeslut. SSK försökte få fast pucken i offensiv zon, men hann inte dit och fick se tre forwardar bli överspelade. I tre mot två-läget som uppstod var Jonas Westerling kall nog att spela fram Zettergren trots SSK-backar som i desperation kastade sig runt honom.

– Vi ska inte vara så offensiva som vi är där. Jag lägger ned den i rundeln. Vi behöver inte ens gå på den pucken. Vi kan bara vara tjocka och tajta hem i stället. Jag vet inte vad vi tänkte på där, sade Engström.

Niklas Lundström gjorde en ny fin insats i SSK-målet, han räddade 29 av 32 skott. Men när matchen sedan gick till straffar var han chanslös. Moras Kevin Mitchell och Ryan Thang satte sina straffar – och när både Engström och Damien Fleury missade var det över.

Två förlorade poäng för SSK, med tanke på hur matchen utvecklade sig.

För SSK tog kommandot i den tempostarka matchen efter en ryckig inledning. Damien Fleury, skyttekungens första för hösten, och Jake Marto sköt också SSK till en tvåmålsledning. Och båda målen var fina hockeymål.

1-0 kom efter en kontring där Robert Carlsson visade gott spelsinne och hittade en släpande Damien Fleury.

Vid 2-0 jagade Engström ifatt pucken efter tekning och serverade Marto som smög ned från backplats och prickade in ett lågt dragskott.

Mora kom dock tillbaka. Dels med ett turligt mål sent i första, Mattias Becks passning gick in via Tomas Bokros skridsko, dels via en riktigt bra andraperiod. Patrik Andersson satte 2-2 i mellanakten – och då hade gästerna mersmak.

Därför var SSK:s sätt att hämta sig i den tredje perioden imponerande. Laget visade moral genom att återigen vända matchbilden. Och när SSK fick sitt powerplay att fungera gjorde Robin Press 3-2, med ett skott från blå som ändrade riktning.

En ledning som alltså var 57 sekunder från att stå sig. Men i stället för delad serieledning kan SSK nu räkna in fyra poäng från säsongens två första matcher.

– Vi är missnöjda att vi inte har sex poäng. Kanonmatch i Ängelholm. Vi gör en okej match i dag. Tillräckligt bra för att få med oss tre poäng, men vi slarvar lite. Det är alldeles för dåligt, sade SSK:s assisterande tränare Anders Sörensen.

Men även om detaljerna kostade poäng ser spelet till stora delar lovande ut, enligt Jonas Engström.

– Det känns bra. Vi spelade precis som vi ville i Ängelholm och så pass bra att vi ska ha tre poäng i dag. Så jag är inte orolig för spelet överhuvudtaget, sade han.