Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: SSK föll hemma mot Västervik

SSK var några centimeter från ett 3-1-mål. I stället blev det 2-2 efter ett misstag från SSK-målvakten Alexander Sahlin. Där började raset för SSK. Till slut blev det förlust mot Västervik med 2-5.

Annons

Alexander Sahlin brukar hyllas som matchhjälte. Men mot Västervik blev han i stället syndabock. Detta efter ett ödesdigert misstag där han släppte retur på ett långskott vilket ledde till kvittering för motståndarna.

-Det är surt, riktigt surt. Jag tar på mig det här. Så är det, säger Alexander Sahlin efteråt.

Pucken sköts över nästan hela isen och tog på en SSK-spelare vilket gjorde ett den började studsa fram till Sahlin, som inte kunde hantera pucken. Det blev retur och Västerviks forward Joakim Thelin stormade fram och satte 2-2.

-Den styrs nånstans, på vår back tror jag. Men det spelar ingen roll. Jag ska ha den ändå, säger Sahlin.

Hur upplevde du situationen?-Man vet aldrig med såna puckar, jag försökte bara få stopp på den. Men den studsar rakt ut. Det ska inte få hända, inte i en sån här match.

Du ska hålla den, eller?-Nånting, förutom det.

Hur bearbetar du det här?-Bara att varva ner, åka hem och försöka släppa det. Jag tycker jag är ganska bra på att skaka av mig sånt där, säger Sahlin.

SSK hade en till synes stabil ledning under större delen av matchen. Men en osannolik räddning, ett ödesdigert misstag och några mörka minuter gjorde att en tung seger vändes till en ännu tyngre förlust.

SSK hade flera lägen till att utöka ledningen, och totalt tio minuters powerplay där det mesta slarvades bort med ineffektivt spel. Men SSK gjorde en bra match och vann skotten med hela 41-17.

-Svår match. Vi kör över dem rätt rejält. När de får första målet har de tryck på oss ett tag. Sedan har de några minuter lite senare i matchen, i övrigt är de helt uddlösa. Men förra gången vi mötte dem (i Scaniarinken) vann vi fastän vi inte borde ha gjort det. Nu vann de fastän de inte borde ha gjort det, säger Alexander Sahlin.

SSK var dessutom bara några centimeter från ett 3-1-mål i den tredje perioden. Henrik Nyberg fick skottläge med målet vidöppet och Västerviksmålvakten Linus Lundin överspelad. Nyberg sköt, men Lundin sträckte fram klubban och gjorde en osannolik räddning.

Strax efteråt kom situationen med Sahlins misstag som innebar 2-2. Det innebar början till några mörka minuter för SSK. Västerviks Joacim Hedblad prickade stolpen till höger om Sahlin efter en spelvändning. SSK blev tillbakatryckta och med fyra minuter kvar av matchen kom det matchavgörande målet.

SSK-backarna Jonas Vidlund och Petter Lindberg hängde inte med när pucken gick rasande snabbt genom SSK-zonen och till en friställd Hedblad som sköt 2-3. Efter det kunde SSK inte komma tillbaka.