Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: SSK-fansen om säsongen och sig själva

Drömmen om att SSK ska ta sig upp i SHL lever kvar hos fansen. LT tog pulsen på supportrarna inför SSK:s första ispass för säsongen.

Det var idel applåder och jubel när SSK:s spelartrupp presenterades under lördagens ispremiär. De fans som LT passade på att prata med såg fram emot säsongen men hade samtidigt försiktiga förväntningar. Efter en sejour i division ett hoppades man framförallt att få en bra placering i Hockeyallsvenskan. Samtidigt finns drömmen om att på nytt ta sig upp i SHL.

– Men mer realistiskt är väl att hamna bland de tre bästa, säger Hans Ekenvall.

För Kjell Rolin och hans familj har det blivit något av en tradition att besöka SSK:s första ispass för säsongen.

– Det är nionde gången på raken. Att få se laget presenteras är alltid spännande. Jag är uppvuxen med det här sedan jag föddes, säger han.

Han tycker också att fansen har blivit bättre med åren.

– Det är ganska kul att se att det har blivit lite mer hausse bakom allt det här.

Han får medhåll av Monica Gustavsson som tror fansen är av stor betydelse för laget.

– Framförallt förra året tycker jag att det växte mer än vad det gjort tidigare år. Det kanske var bra att de åkte ner för det hände mycket med både fansen och klubben.