Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: SSK enkelt vidare - sågar insatsen ändå

SSK är klart för nästa playoff-omgång efter seger med 8-0 i andra mötet med Halmstad.- Egentligen gör vi det inte särskilt bra, säger lagkaptenen Johan Skinnars som blev tvåmålsskytt.

När Axa sports center invigdes för elva år sedan åkte SSK på en utklassningsförlust i elitserien hemma mot Frölunda. Nu kan 1-11-förlusten från 2005 glömmas för gott. Scaniarinken återinvigdes och SSK vann med utklassningssiffrorna 8-0 mot Halmstad inför 3 470 åskådare.

SSK var klassen bättre i Halmstad i första mötet (seger 7-2) och SSK gjorde inget misstag på hemmais. Det var, som resultatet visar, aldrig något snack om saken i match två. SSK gjorde processen kort och redan vid ställningen 2-0 i den första perioden märktes det att Halmstadsspelarna gett upp tanken på en skräll.

- Egentligen gör vi det inte särskilt bra i de första två perioderna. Vi ska göra mycket själva och använder oss inte av alla fem på isen. Vi var inte ödmjuka men vi straffas inte mot det här motståndet. Det är tur att det inte är Västervik och Sundsvall vi möter, säger lagkaptenen Johan Skinnars.

Tempot sänktes markant ju längre matchen led och det blev mer och mer karaktären av en uppvisningsmatch snarare än slutspelshockey.

- Man blir ju passiv själv när man möter ett lag som slutar jobba i försvarsspelet. Det blir konstigt att komma in på mål och ingen går på en. Men jag tycker att vi skärper oss i tredje perioden och trycker på, säger Johan Skinnars som blev tvåmålsskytt och var klart sugen på ett hattrick.

- Ja, jag sa till grabbarna att "nu går jag för ett tredje", säger Skinnars efteråt.

Så blev det dock inte, men Skinnars är ändå SSK:s bäste målskytt i playoff med fyra fullträffar totalt hittills.

Även Lucas Carlsson gjorde två mål. De övriga målen gjordes av Adam Hansen, Jonas Westerling, Henrik Nyberg och Pontus Engström.

Alexander Sahlin gjorde comeback i SSK-målet och fick hålla nollan, totalt 29 räddningar.

- Försvarsspelet var helt okej. Vi släpper inte till mycket defensivt och det ska vi inte göra heller mot det här laget, säger Johan Skinnars som trots det svaga motståndet tycker att laget blir mer samspelt.

- Ja, det tycker jag. Jag tror att det är positivt för oss ändå att spela matcher, men det kommer bli svårare i nästa omgång, säger han.

SSK är nu klart för andra playoff-omgången. Vilket motstånd som väntar där återstår att se – detta lottas fram på måndag förmiddag.

Playoff två spelas sedan med start på torsdag då SSK spelar borta i första matchen, oavsett motstånd. Match två spelas i Scaniarinken på lördagen och en eventuell tredje match dagen efter, också den i Scaniarinken.

I playoff 2 får SSK sällskap av Troja/Ljungby, Visby/Roma, Tranås och Kiruna som alla är vidare. På söndagen avgörs matchserierna Östersund-Vännäs, Piteå-Lindlöven och Huddinge-Kristianstad där det är 1-1 i matcher.

Matchfakta playoff till kvalserien till hockeyallsvenskan

Första perioden:

SSK-Halmstad 8-0 (2-0, 2-0, 4-0)1-0 (11.23) Adam Hansen (Weigel), 2-0 Johan Skinnars (Thegel, Höglund).

Andra perioden: 3-0 (5.24) Jonas Westerling (L Carlsson, Lindberg), 4-0 (7.37) Lucas Carlsson (Westerling).

Tredje perioden: 5-0 (2.52) Johan Skinnars (Höglund), 6-0 (4.53) Henrik Nyberg (Weigel), 7-0 (12.53) Pontus Engström (Björklund, Kallmert), 8-0 (17.00) Lucas Carlsson (Lundqvist).

Skott: 39-29 (13-7, 12-15, 14-7).

Domare: Daniel Eriksson.

Publik: 3 470.

Målvakt, SSK: Alexander Sahlin, 100 procent.

Halmstad: Jonathan Sääf, 79 procent.

SSK vidare till playoff 2 med 2-0 i matcher.

Så spelade SSK, backar: Hansen-Nilsson, Vidlund-Björklund, Lundqvist-Lindberg, Larsson-Eriksson.

Forwards: Skinnars-Höglund-Thegel, L Carlsson-Westerling-Lorraine, Kallmert-Olofsson-Engström, Andersson-Weigel-Nyberg.