Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LT-play: SSK åkte på storstryk

SSK hade ännu en tung kväll på fredagen när man förlorade hemma mot Tingsryd med 4-7. Tvåmålsskytten Robert Carlsson var allt annat än nöjd efter matchen.

Annons

Det var väldigt svängig hockey som spelades i Axa sports center när SSK tog emot Tingsryd i den fjärde omgången i kvalserien.

SSK inledde matchen bra och vann skottstatistiken med hela 17-5 i den första perioden och ledde också med 1-0 i pausen efter mål av Robert Carlsson.

Tidigt i den andra perioden utökade man också till 2-0 inför en nöjd hemmapublik, men alla som följt SSK den här säsongen visste förmodligen bättre än att andas ut vid ledningen.

Tingsryd kom tillbaka in i matchen med två snabba mål och sedan följde hockey som svängde åt alla håll och kanter.

Tingsryd tog ledningen med 3-2, men SSK kvitterade därefter, återigen genom mål av Robert Carlsson. Sedan tog Tingsryd ledningen igen, men SSK lyckades kvittera ännu en gång.

Efter SSK:s sista kvittering gjorde Tingsryd vad som skulle visa sig vara det avgörande målet med sju minuter kvar.

Under matchens sista minut gick man sedan från en 5-4-ledning till en 7-4-vinst och sifforna rann i väg rejält för SSK.

- Det var bedrövligt. Jag vet fan inte vad som händer. Vi spelar okej fram till 2-0, men sedan släpper vi in mål på ingenting, precis som vi har gjort hela säsongen, säger en nedstämd Robert Carlsson efter matchen och vet inte vad det beror på.

- Jag har ingen aning. Vi kanske blir rädda. Jag vet fan inte om jag ska vara helt ärlig.

Slappnar ni av vid 2-0 eller börjar det komma mentala spöken till er då?

- Det är säkert mentalt, men vi släpper fortfarande in alldeles för enkla mål. De behöver ju knappt jobba för sina mål och det får bara inte hända.

Med sex matcher kvar att spela ligger SSK sist i tabellen och har bara tagit tre poäng. Om inget börjar hända kommer SSK inte att spela i allsvenskan nästa säsong.

Hur ska ni vända på det här?

- Jag vet inte. Jag vet att man inte spelar kanonhockey i 60 minuter, men nu presterar vi bara bra i 10-20 minuter per match. De gånger vi spelar dåligt är det så dåligt att det inte finns. Vi måste ta bort svackorna och spela stabilare när motståndaren har lite momentum, men det är som att vi bara dör fullständigt. Vi kvitterar två gånger och sedan släpper vi in mål. Det är under all kritik.

Tränare Anders ”Ante” Karlsson sa till LT-sporten inför matchen att laget på träningarna hade fokuserat på att inte bjuda på för enkla målchanser. Robert Carlsson menar att laget numera fokuserar på det mesta, såväl taktiskt som mentalt.

- Vi pratar om allt och tränar på allt. När vi väl spelar bra tycker jag att det verkar ge resultat. Sedan vet jag inte vad som händer. Det är väldigt svårt att sätta fingret på det. Försvarsspelet blir alldeles för passivt.