Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-play: "Spöktrea" kunde ha sänkt Kings

En solklar tvåa ändrades till en trea för Borås. Då protesterade Vedran Bosnic vildsint - och önskade videorepriser i basketligan.

Jakob Sigurdarson hade varit kall i matchen, bara satt ett skott av åtta. Men med 1.26 kvar visade han sin vinnarinstinkt. Guarden utmanade Aaron Anderson och dränkte en lång tvåa - med Kingscenterns hand i ansiktet. Ett av basketens mest lågprocentiga skott, men Sigurdarson satte den och gjorde 65-70.

Trodde alla.

Tills domarteamet ett anfall senare ändrade skottet från en tvåa till en trea en halvminut senare.

Obegripligt för Kingscoachen Vedran Bosnic, som protesterade vilt inne på planen.

– Som jag ser det var han 30 centimeter in, sade coachen på presskonferensen.

Men domarna backade inte. Och videosekvenserna visar att de hade helt fel. Sigurdarson är inte ens nära trepoängslinjen. Hade islänningens sista trea sedan gått i - ja, då hade Kings förlorat med just den enda poäng som Borås fick till skänks.

– Det är galet. Räknade de verkligen den som en trea? Jag trodde vi flippade ut över ingenting. Galet. Jag trodde att de hade sumpat någon poäng tidigare. Jag trodde aldrig det var den. Det där är allvarligt, sade Kings pointguard Skyler Bowlin.

Det hela fick Vedran Bosnic att önska videorepriser i basketligan.

– Om det hade funnits en dator hade de kunnat titta, som man gör i Euroleague ibland, sade han, och utvecklade senare för LT-sporten:

– Det kan bli väldigt svårt att ordna det i varje match här i Sverige. Kanske är vi inte redo för det än. Vi ser det i Euroleague. I framtiden, om ett par år, är vi kanske där. Det här har hänt i många matcher och inte bara i Sverige.

Hur allvarligt var det där domslutet? Det hade kunnat kosta matchen.

– Det var inte en bra situation. Det var därför jag protesterade. Jag var hundra procent säker Det var säkert någon kommunikationsmiss där. Men jag tycker att alla behöver vara fokuserade i slutet. Det kunde ha avgjort.