Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Sörensen om NHL-ryktena

Marcus Sörensen och Linus Klasen är tillbaka i Scaniarinken, nu med Tre Kronor. Båda vill imponera mot Ryssland för att ta en plats i VM-truppen.

Annons

Missa inte heller: LT-play: Linus Klasen "Sist kastade de plånböcker på mig"

Marcus Sörensen och Linus Klasen är tillbaka i Scaniarinken.

För 24-årige Sörensen innebär det att spela landskamp på den is där han en gång började spela hockey.

– Det är klart att det är kul att komma tillbaka. Det kommer väl sitta en del familj och vänner på läktaren, säger Sörensen.

Han har dock aldrig spelat med SSK:s A-lag, hockeykarriären har tagit honom via andra klubbar och genombrottet kom med Djurgården när laget gick från allsvenskan till SHL för några år sedan.

Efter det har utvecklingen rusat spikrakt uppåt och den här säsongen har han varit bofast i Tre Kronor, en av få spelare som tagits ut till samtliga landslagstrupper.

Vilken betydelse det har för att komma med i den slutliga VM-truppen återstår dock att se.

– Det är klart att det vore skithäftigt att spela VM, det är häftigt bara att vara med här med landslaget och det vore sjukt kul att vara med om ett VM, det hoppas jag på, säger Sörensen.

Då gäller det för forwarden med nummer 66 på ryggen att imponera under matcherna mot Ryssland.

– Först och främst är det fokus på laget och att spela så bra som möjligt så att jag ger mig själv chansen, sen får vi se, säger han.

Klart är redan att han lämnar Djurgården. Det har skrivits i medier om en flytt till NHL och San Jose Sharks, och Sörensen bekräftar att han har en ny klubb klar.

Men han vill inte säga vilken.

– Det är ingenting som är officiellt klart i alla fall, säger han med ett lurigt leende.

Troligtvis konkurrerar Sörensen med Linus Klasen om en plats i VM-truppen. Den tidigare SSK-kaptenen Klasen som gör sin första match i Scaniarinken sedan han var här med Malmö Redhawks för fyra år sedan.

– Då kastade de plånböcker på mig, jag hoppas de inte gör det nu, säger Klasen om Södertäljepubliken som den gången välkomnade miljonsatsande Malmö med att slänga in plånböcker på isen före matchen.

Men det är många fina minnen som SSK-spelare som Klasen bär med sig.

– Det är kul att vara tillbaka, det var ju här min proffskarriär började. Jag hade tre fantastiska år här, säger den numera rejält skäggige Klasen.

Han huserar numera i Schweiz och Lugano, där laget gick hela vägen till final i slutspelet. Men de föll mot Bern.

Men livet som hockeyspelare i Schweiz är utmärkt, berättar han, och han kommer att bli kvar där minst en säsong till.

– Familjen trivs och allt funkar fantastiskt bra där, säger Klasen, som givetvis hoppas på en VM-plats.

Han var med i VM 2014 då det blev brons.

– Det gäller att leverera i de här matcherna så att jag kommer med, säger han.

Nedsläpp Tre Kronor–Ryssland

Vad? Sverige–Ryssland, landskamp i Euro hockey tour.

Var? Scaniarinken.

När? Torsdag kväll, 19.30.

TV? Sänds i TV12.

Vad står på spel? Förutom att bevaka ledningen totalt i Euro Hockey tour – Sverige leder tabellen före Ryssland – är matchen en viktig förberedselse inför VM som spelas i maj. Ryssland är då värdnation och ett lag att slå på vägen mot VM-guld. Lagen möts även på lördag i Västerås.

Sveriges trupp: Har fått in fyra NHL-spelare, målvakten Jacob Markström, Vancouver Canucks, backen Adam Larsson, New Jersey Devils samt forwardarna Mikael Backlund, Calgary Flames och Alexander Wennberg, Columbus Blue Jackets. Wennberg spelar dock troligtvis inte matchen i kväll.

Rysslands trupp: Har med sig tre målvakter, åtta backar och 14 forwards till Södertälje. Sju NHL-spelare är uttagna till matcherna mot Sverige – målvakterna Sergej Bobrovskij, Columbus Blue Jackets, och Semen Varlamov, Colorado Avalanche, samt fem forwards: Alexander Burmistrov, Winnipeg Jets, Viktor Tichonov och Sergej Plotnikov, båda Arizona Coyotes, Sergej Kalinin, New Jersey Devils och slutligen Nail Jakupov, Edmonton Oilers.