Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Snurrigt på sportlovets årliga höjdpunkt

För åttonde året i rad anordnade Telge AB sportslovsaktiviteter i Scaniarinken. Uppemot tusen barn testade olikaidrotter och aktiviteter. – Perfekt, det här kunde de ha varje helg, tyckte en förälder.

Sedan 2008 har Telgekoncernen anordnat sportlovsaktiviteter i Scaniarinken i samarbete med Södertäljes olika idrottsföreningar som lät barnen prova olika idrotter. Årets upplaga var minst lika välbesökt som tidigare år.

– Vi har ju ingen anmälan så vi vet inte hur många som är här, men vi räknar med omkring tusen barn. Det är både föräldrar och fritids som kommer hit, säger Marie Antonsson, sponsoransvarig på Telge AB.

En förälder som gjorde det var Mihaela Ionescu från Nykvarn. Hon tog med sig Edrian, 7, och Alma, 3, som bland annat provade på gymnastik.

– Jag har inte gjort nåt sånt här förut. Det var jättekul, säger Edrian och får medhåll av sin lillasyster, som precis innan fått hjälp att slå en volt.

– Det här är helt perfekt, det här kunde de ha här varje helg. Jag märkte att barnen klättrade på väggarna hemma så vi drog hit. Jag skulle lätt betala lite för att komma hit andra dagar om det gick, säger Mihaela Ionescu.

Senare under veckan kan man även prova på ridning på ridhusen i Lina och Järna.