Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Signalen till rivalerna: stjärnan i storform

En kosmetisk seger – och ett besked till ligarivalerna: Toni Bizaca är i storform. – Toni gör det han är bäst på och det hjälper oss att vinna matcher, säger lagkaptenen Mike Joseph.

Sortin i Europe Cup var stilig – och signerad Toni Bizaca. Den kroatiske stjärnforwarden gick loss i fjärde perioden och ledde med 11 av sina 24 poäng laget till en 78–71-seger mot Gaziantep på onsdagskvällen.

Inte direkt överraskande med tanke på hur svårstoppad Bizaca har varit de senaste veckorna. I de fem senaste Europe Cup-matcherna har powerforwarden snittat 21,8 poäng, höjt sitt totala snitt till 19 och placerat sig på turneringens topp tio-lista.

Lägg till att Bizaca samtidigt har öst in 18,6 poäng per ligamatch under januari, bland annat då 34 poängsshowen mot Borås.

Kort sagt: inför ligaspurten är Bizacas form ett gott tecken för Kings.

– Det är stort. Alla som har sett Toni vet att han kan göra poäng. Det är hur viktigt som helst för oss, säger Mike Joseph.

Kingsguarden menar att när Bizaca öser i poäng som i går tar det bort press från lagkamraternas axlar:

– Då kan vi andra slappna av och fokusera på försvaret – där han kanske inte hjälper till så mycket, säger Joseph och skickar i väg en gliring med ett brett leende.

Kings vände matchen i andra halvlek, efter underläge med fem poäng i paus. Förutom Bizaca, som bland annat satte en slutsekunds-trea i tredje perioden, hade Nick Spires hade en bra kväll med en dubbel-dubbel, 14 poäng och 11 returer, i Aaron Andersons frånvaro.

Och laget avslutade med ännu en hemmaseger.

– Det är stort, väldigt stort för vår klubb. Vi har slagit alla lag, utom Frankfurt, en gång. Vi har gjort det riktigt bra, säger Mike Joseph.