Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Se unga dansarnas tips till dig som vill testa

På lördagen arrangeras årets Jam summer session i Täljehallen. Under veckan har några av dansarna som ska ”battla” värmt upp med Jams dance camp.

Jam summer session anordnas i år för tredje året. Precis som förra året håller man till i Täljehallen och showen är gratis. Jaana Rundberg, ansvarig för Jam dansstudio, hoppas på ett välbesökt evenemang.

– När vi anordnade Jam summer session för första gången upptäckte vi hur mycket ungdomar det finns i Södertälje som inte dansar på en dansstudio, som har sina egna dance crews och bara träffas dansar. Vi vill att den här dagen ska vara ett tillfälle där alla dansintresserade i Södertälje kan mötas och göra något tillsamman, säger hon.

Förra året lockade Jam summer session ungefär 400 besökare. Man hoppas på minst lika många i år.

Dance battles är en central del av morgondagen. Där tävlar dansare ensamma eller

i par, en dj väljer musik och deltagarna ska improvisera en dans till.

– Dj:n spelar den musik hen vill, och de tävlande ska dansa till musiken. Vi kommer ha så kallade all style battles där alla dansstilar är välkomna, säger Madeleine Ngoma som kommer att vara värd för dagen.

Det är hennes uppdrag att presentera de tävlande som ska battla mot varandra. Tävlingarna utförs i två klasser – rookie och advanced. Rookie-deltagarna tävlar två och två, i advancedklassen är man solo. Tre erfarna dansare kommer att bedöma dansarna.

Under veckan har Jam:s fortsättningsläger pågått. Deltagarna har fått testa på flera olika dansstilar tillsammans med flera olika danslärare.

Lördagens summer session blir danslägrets stora final. Då kommer deltagarna från fortsättningslägret samt deltagare från nybörjarlägret som hölls inom Telges satsning Sommarskoj tidigare i sommar att uppträda.

Vissa ska även delta i dance battle. Lisa Jonsson och Tyra Lindblom är två av dem. De har båda dansat i några år och är med på danslägret för andra året. De vet inte än vad deras battle ska bestå av.

– Men det lutar åt hiphop, det är en stil vi gillar, säger Lisa Jonsson och Tyra Lindblom fyller i:

– Det känns lite nervöst att vi ska improvisera, men mest känns det bara roligt.

Förutom att titta på dans och lyssna på bra musik uppmanas besökarna att ta med sig dansskorna – dagen börjar och avslutas med öppet dansgolv då alla uppmanas att våga sig upp på dansgolvet.

Vem ska komma på lördag?

– Alla! Alla åldrar, alla sorters människor, nybörjare och erfarna. Alla kan komma och göra sin grej, säger Madeleine Ngoma och tillägger:

– När vår dj, dj Cheza, spelar kan man inte sitta stilla.